Случайно присъстващи посетители на плаж са заснели поредното безобразие на известния плаж „Болата”. На кадрите от видеоматериала се вижда как джип влиза буквално в морето, за да пусне своята лодка във водата. Въпреки че плажът вече е извън резервата, той все още е защитена зона.

Местните институции твърдят, че постоянно се извършват проверки. Но дори рано сутрин могат да се видят паркирани автомобили по плажа.

„Често се получават такива сигнали, на момента реагираме. Но правилата не се спазват, а голяма част от хората и не ги знаят”, заяви кметът на Българево Георги Янев.

Какви са евентуалните наказания

Глобите за паркиране на плажа са от 1,000 до 3,000 лева за първо нарушение, до 6000 лева за второ нарушение.

„Не е приятно в час пик между плажуващите да влиза автомобили, за да си пускат лодките.”, коментира още Янев.

„Трябва да се намери баланс между плажуващи и тези, които искат да ловят риба. В риболовния сезон до 120 лодки влизат от тук. Но това е в прерогативите на държавата, ние единствено можем да подаваме сигнали.”, каза още Янев.

„Ние ако получим сигнал в общината, правим проверка на място, съставяме констативен протокол и изпращаме сигнала по компетентност до РИОСВ”, заяви Елица Петрова, началник отдел „Екология”, Община Каварна.

Ще има ли България правителство

Шансовете за съставяне на кабинет силно са намалели, но не и сведени до нула.Това смята депутатът от „Демократична България” Георги Ганев.

Той коментира излъченото заседание на парламентарната група на ДБ, след което Слави Трифонов заяви, че изтегля депутатите на ИТН от преговорите за кабинет.

„Това беше нормална среща, на която ръководството на нашата група ни информира какво се случва последните часове и как то го интерпретира. Това е нормално, решенията се взимат в групата.”, каза Ганев.

„Аз не изпитвам никакво притеснение. Целият запис, не само части от него, е качен в сайта на „Демократична България”. Колегите от ГЕРБ бяха цензурирали част от записа.”, каза Ганев.

Ако мандатът бъде върнат в кратки срокове, преди НС да избере председател на КЕВР, Ганев каза, че не знае какво може да последва.

„Това вече е в областта на юристите, те могат да кажат”, допълни Ганев.

„Аз съм по-скоро привърженик на това, което каза г-н Сашо Дончев, че положението не е чак толкова лошо при липса на председател на КЕВР.”, заяви Ганев.