Във вечерта на 12 май бяха представени две постановки, които са част от театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград.

Фестивалът започна на 11 май и ще приключи на 20 май, като през това време ще бъдат представени цели 22 театрални постановки.

Една от постановките, на които зрителите в Драматичния театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград имаха възможност да се насладят беше „Малкият Пучи“.

Тя разказва историята на малкия човек, който не може да намери себе си и е отхвърлен, нежелан и сочен с пръст. Въпреки това Пучи открива ключа към това да се превърне в симпатичен за хората, които го заобикалят.

„Малкият Пучи“ е една смешна история за тъпотата на материализма. Ованес Торосян е двигателят зад цялото представление – той е автор, режисьор и актьор в постановката.

В другото представление зрителите станаха свидетели на Шекспировия спектакъл на Сливенския театър „Да бъдеш или не Ромео и Жулиета“.

Тази постановка е един интерактивен спектакъл по Уилям Шекспир, режисиран от Марий Росен. Различното в иначе добре познатата пиеса е, че в актьори на сцената се превръщат зрителите.

Те имаха възможността да се насладят на представлението на младата, но изключително талантлива трупа на Сливенския театър, която включва Александър Евгениев, Димитър Марков, Християна Пенева, Таня Йоргова, Ивайло Драгиев, Ивайло Гандев, Деница Даринова и Вяра Начева.

В деня на откриването пък бяха представени моноспектакъла на Ива Тодорова, „Приятно ми е, Ива“, постановката „Настане вечер“ по идея на Никола Мутафов и Явор Борисов, по сценарий и режисура на Весела Василева, както и изключително популярната постановка по романа на Оскар Уайлд „Портретът на Дориан Грей“.

До края на фестивала остават още редица постановки, които ще радват жителите и гостите на Благоевград.