Според българския премиер Бойко Борисов, България е изиграла ключова роля за това Северна Македония да бъде избутана далеч напред по пътя към приемане в Европейския съюз (ЕС).

„Сега всичко е в ръцете на македонците“, бе запомнящата се реплика на премиера този път.

Борисов заяви, че благодарение на Договора за добросъседство, който той сключи през август 2017 г. с бившия премиер Зоран Заев, е започнало да се говори въобще за присъединяване на Северна Македония към ЕС.

„Ние сме държавата, която първа започна и с Договора за добросъседство направи възможно да се говори изобщо за присъединяването към ЕС на нашити мили братя и сестри.

Направихме всичко възможно, за да ги подпомагаме, след това тръгна и процесът с Гърция.

Защитавал съм ви по всякакъв начин в ЕС, когато не искаха въобще да ви включат в преговорите“, каза категорично Борисов.

Ценител на изкуството

Докато подпомага Македония, грижи се за народа си и разпуска мерки в средата на бойното поле срещу коронавируса, Бойко Борисов не пропусна момента, в който да позабавлява своите почитатели.

Премиерът сподели видео в личния си профил в социалната мрежа „Фейсбук“, в което не крие възхищението си към нов музикален хит.

Във видеото се вижда как министър-председателят шофира на фона на македонския хит „Корона чао“.

Песента е изпълнена от певците Дац и Александар като всъщност парчето е римейк на старата протестна песен „Bella Ciao“.

Обещания и благодарности

Министър-председателят също така благодари на българите, които спазват мерките за сигурност и подчерта, че Северна Македония може да разчита на българска подкрепа.

„Само с общи усилия, дух и дисциплина ще се преборим с коронавируса. Благодаря на всички български граждани, които спазват правилата. Само така ще се върнем към нормалния си живот.

Благодаря и на Дац & Александар. Северна Македония може да разчита на нашата подкрепа!“, написа Борисов в поста върху новото видео.

Новата песен римейк „Корона чао“ бе пусната в социалните мрежи и тези за видео споделяне само преди ден. В световния видео портал „YouTube“ песента вече има над 200 000 гледания за последните 24 часа.