Британският премиер Борис Джонсън, който боледува, пребори и вече се възстановява от коронавирусна инфекция, ще се върне окончателно към системно изпълнение на служебните си задължения на 27 април (понеделник), се пише в британските медии.

Борис Джонсън бе приет за болнично лечение на 5 април след като стана ясно, че упорити симптоми на болестта COVID-19 мъчат неговото тяло.

Още на следващия ден – 6 април, той бе преместен в интензивно отделение, където прекара 3 дни.

От 9 април, Джонсън прекара в болница още няколко дни докато не бе изписан окончателно на 12 април.

След тази наглед кратка битка с коронавируса, днес Джонсън вече може да се похвали с крепко здраве и желание за работа.

„Дължа живота си на лекарите“

"Не мога да им благодаря достатъчно", споделял премиерът със свои приятели докато е бил в болница под грижите на медицинските работници.

По известна британска телевизия, Борис Джонсън излезе с емоционално изявление, в което поименно благодари на всеки лекар и медицински работник, който е взел участие в грижите към него.

Не е ли рано за работа?

Британските издания отбелязват, че лидерът вече постепенно навлиза в работен ритъм: „Той почти ежедневно говори с външния министър Доминик Рааб, който временно го замества като министър-председател, провежда срещи със съветници и министри и се запознава с документи.

Очаква се Джонсън да ръководи заседание на правителството още през следващата седмица“ – се пише в островната преса тези дни.

По данни на говорители, още на 13 април (ден след изписването на премиера) е имало налична отрицателна проба за коронавирусна инфекция в тялото на Джонсън.

Това бе като лъч надежда не само за него и обкръжението му, а и за цяла Великобритания.

Преборването на болестта от страна на Борис Джонсън донесе оптимизъм за това, че цяла една нация може да надигне глава и заедно да избута вируса далеч от тях!

Премиерът споделя, че е получил много поздрави и пожелания за бързо оздравяване по време на престоя си в болницата.