10-годишно дете е било нападнато от бездомно куче София без абсолютно никаква причина. Инцидентът е станал преди дни в столичния квартал „Сухата река”.

Затова сигнализира майката на пострадалото детенце. Подаден е сигнал и до общинското предприятие „Екоравновесие”, което действа по случая.

„Синът ми, прибирайки се след тренировка, спира, за да си купи храна. Докато се реди на опашката, бива захапано от бездомно куче по крака.

Явно животното не е успяло да затвори захапа, затова сме се разминали с малко. Има белези от горните зъби на кучето по крака.”, разказа Фани Николова.

Майката обясни, че хора са се притекли на помощ на сина ѝ. В болница на детето е направена ваксина срещу тетанус.

Все още, обаче то изпитва страх заради случилото се и винаги се оглежда, обясни майка му.

„Парадоксалното е, че има къщичка за животни в парка, която е със стикер на общината. Там, където играят децата, спят бездомните кучета.”, каза още Николова.

Моментите след инцидента

Почти веднага след инцидента родителят на пострадалото момче подава сигнал до „Екоравновесие”, откъдето започват щателни проверки.

„Проверките са две, като първата се е случила веднага след подаване на сигнала. Тогава, за съжаление, кучето не е заловено.

Втората проверка е от вчера, когато животното отново не е могло да бъде хванато. Служители на обекти в района са възпрепятствали това.”, обясни зам.-директорът на ОП „Равновесие” Валерия Владимирова.

Бургас – свърталище на вандали

Неизвестни все още вандали вече няколко седмици посягат сериозно на автомобили, паркирани в различни точки на град Бургас. Собствениците откривали паркираните си коли с надраскани с метален предмет врати и брони.

Всички потърпевши твърдят, че са паркирали според правилата и не са отнемали възможността на друг шофьор да потегли. Подали са сигнали и в полицията.

“Автомобилът ми беше паркиран в петък на улицата между две други коли в интервала между 12 и 17 часа. Това е посред бял ден и не пречеше на никого.

Когато видях, че е надраскан, подадох сигнал до застрахователя и полицията. По-късно разбрах, че не съм единственият пострадал.”, разказва Николай Петров, който е един от потърпевшите .

Друг пострадал също се оплака от посегателство срещу автомобила си. „Паркирам редовно в квартала си и никога до сега не съм имал подобни проблеми”, споделя той. По думите на потърпевшите вероятно вандалът е човек от квартала.

Те не могат да си обяснят случващото се при наличието на множество камери в града. От полицията в Бургас заявиха, че по случая работи Първо районно управление в града.

Разпитани са всички потърпевши и са иззети записите от камерите. Засилено е и присъствието на партрулни коли особено в тъмната част на денонощието.