Едномесечна диета от английски футбол очаква всички привърженици на Висшата лига.

Решението за отлагане на подновяването на сезона в Англия взеха клубовете на извънредна среща, организирана от Висшата лига.

Мачовете от най-горното до най-ниското ниво на футбола във Великобритания се отменят поне до 30 април.

Като мярка за спасение от нулева 2020-та, на срещата се взе решение сезонът да се удължи за неопределено време.

Решението бе взето единодушно

На видеоконференцията присъстваха представителите на всички двадесет клуба от английския престиж и ръководството на Висшата лига.

Клубовете са се обединили около мнението да се потърси и обсъди всеки възможен вариант съответните шампионати да бъдат възобновени и да завършат, когато условията позволят това да се случи.

И в Англия, както и навсякъде в Европа и света, всяко отложено спортно мероприятие или турнир, ще се проведат толкова по-рано, колкото възложи правителството.

Мерките в Англия са едни от най-разпуснатите в сравнение с останалата част от страните на континента.

Друга тема се обсъди на заседанието. Решението на УЕФА да отложи Европейското първенство по футбол за следващата година.

Клубовете в Англия подкрепят единодушно решението, за да има възможност отделните шампионати да приключат през лятото.

Напомняме, че преди почти седмица ръководните органи в английския футбол взеха решението да се спре шампионатът на всякакво ниво в страната поне до 3 април.

Както вече е ясно, мярката е удължена до края на следващия месец. Решението важи за всички двубои в Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

Тук идва другата заплаха

Висшата лига е изправена пред опасността да наруши 3-милиардния договор за телевизионни права, в случай че английският шампионат не завърши в пълния си обем до края на юли.

Според двустранно подписаните контракти с компании като "Скай Спортс", "Би Ти Спортс", както и други, откупили права за излъчване на „Премиър лийг“ в чужбина, цялата предварителна програма трябва да бъде реализирана до 31 юли. От 1 август влиза в сила договорът за новия сезон.