Когато сте на пикник, може да се окаже предизвикателство да забавлявате за дълго време децата.

Дори и да имате няколко идеи за игри на открито, не можете да гарантирате, че те ще се харесат на всички. Затова ви предлагаме 8 страхотни идеи, от които поне някои със сигурност ще се харесат на всички.

1. Волейбол с одеяло

Тази игра е най-подходяща за 8 деца. Разделяте групата на два отбора от четирима играчи, като всеки отбор се разполага на двата края на одеялото.

Сложете волейболната топка по средата на одеялото. Първият отбор придърпва одеялото към себе си, за да приближи топката към себе си, а след това изпъва рязко одеялото, за да хвърли топката на високо. Другият отбор хваща топката в своята половина и я връща по същия начин.

2. Забавна игра с топка

Нека всички да се подредят в голям кръг, а едно дете да застане в средата. Всеки взима топка и я хвърля към него, като се цели единствено от кръста на долу. Идеята е детето да опитва да избегне да го ударят,а който успее, минава на неговото място.

3. Импровизиран боулинг

Вземете 10 по-големи бутилки, напълнете ги с вода и ги подредете една до друга в линия. Играчите се редуват да търкалят топка към тях, като се опитват да ги съборят.

Всеки играч има право на пет опита. Който удари най-много бутилки, печели. Тази игра е чудесен начин да помогнете на децата да научат да събират, тъй като следят резултата.

4. Паметлива игра

Играта започва като първия играч казва нещо, например “Аз ще ловувам и ще взема муниции”. Вторият повтаря казаното, но добавя и още нещо, което ще вземе, но думата трябва да започва със следващата буква от азбуката.

Всеки следващ участник трябва да запомни всичко, което е било изброено преди него. Всеки, който не запомни всичко както трябва, губи.

5. Яйца в кошницата

Това е чудесна игра, с която децата се учат на баланс и координация. Сформирайте отбори от по 2-3 играчи и ги подредете в редица. Сложете празни кошници с имената на отборите върху маса, която стои на известно разстояние от тях.

Всеки отбор взима лъжица и няколко яйца. Когато състезанието започне, участник от всеки отбор слага яйце в лъжицата си и го отнася до кошницата.

След това се връща обратно и подава лъжицата на следващия играч, който прави същото с друго яйце. Отборът, който пръв напълни кошницата си, печели.

6. Лов на сляпата топка

Направете два отбора и завържете очите на по един участник от всеки отбор. Начертайте линия на земята и нека всички застанат зад нея.

Подхвърлете топка през линията, като играчите със завързани очи да се опитат да я намерят, докато техните съотборници им казват посоките. Когато я намерят, трябва да се върнат по същия начин при отбора си.

7. Анимационен театър

В тази игра всяко дете опитва да имитира някой от любимите си анимационни герои или герой от някое детско телевизионно предаване. Другите се опитват да отгатнат кой е героя. Малките деца обожават тази игра.

8. Познай какво пиеш

Всеки участник си слага лента на очите и му дават нещо да пие или яде. Той трябва да познае какво е само като го опитва и помирисва.

Както децата, така и възрастните трябва да се забавляват, когато са на пикник. С тези забавни игри няма да е трудно да се постигне това.