За много хора лятото означава дълги вечери, прекарани в градината или край басейна със семейството и приятелите, като барбекюто също присъства. Но това може да се окаже малко скъпо преживяване.

Как да посрещне близките и приятелите си на парти с барбекю без да харчите всичките си пари за месеца? Ето 8 идеи, които можем да ви дадем.

Разнообразете менюто

Барбекюто обикновено означава гърди или ребра, като и двете са малко по-скъпи. Затова можете да спестите пари като използвате и другите съставки, които са част от дефиницията за барбекю: всичко, сготвено навън. Хамбургерите и хотдогът са популярна барбекю храна, и са доста по-евтини от ребрата.

Направете си апарти

Това е по-особен вид събиране, където всички, които са поканени, носят п нещо за домакините. Така няма да се налага вие да плащате цялата храна. Едно от предимствата на барбекюто е, че изглежда нормално да помолите всеки да донесе по нещо.

Може да спестите голяма сума пари като осигурите основното ястие и помолите гостите да донесат гарнитурата и десерта. Вярно е, че важното в барбекю партитата е основно забавлението, те не са завършени, ако липсват вкусни предложения.

Проверете рекламните предложения

Много магазини предлагат разпродажби за пособия за пикник през летните месеци. Но, разбира се, се уверете, че намалените храни са качествени. Някои от тях може да са престояли и с ниско качество.

Пазарувайте от големи магазини

Често се случва, че купувате по-големи количества месо от складовете за същите пари, които ще дадете за по-малко количество в кварталните магазини. Ако обаче не очаквате много гости, няма нужда да купувате на едро.

Давайте вода на децата

Малко деца се нуждаят от по-големи количества захар, а водата върши по-добра работа за хидратирането им след като са тичали навън. Оставете тези малки пликчета сироп за разреждане в магазините и напълнете голяма кана с вода, като можете да сложите и малко лимон.

Нека всеки си донесе бирата

Алкохолът може да погълне голяма част от средствата за партито. Затова нека във вашето парти всеки донесе по нещо. А и много хора си носят свои алкохол, за да са сигурни, че ще пият това, което има харесва.

Етикети на напитките

Хората си оставят чашите, за да отидат до тоалетната или да се сложат храна, и забравят къде са оставили чашите си, докато не ожаднеят. Тогава обаче нямат идея коя е тяхната чаша и си взимат нова.

Вие можете да намалите разходите за хартиени или пластмасови чаши, като напишете имената на всеки от гостите върху тях. Ако използвате стъклени чаши за виното или халби за бирата, можете да използвате малките залепящи се бележчици.

Помислете за храната, която остава

Поглеждали ли сте масата след като е свършило партито? Чудите ли се какво ще правите с всичката тази останала храна? Разбира се, най-вероятно ще изядете останалото месо, но колко дни подред можете да изкарате на боб и плодова салата?

Ако храната ви свърши, това наистина е проблем, но да ви остане твърде много от нея след партито – това са пари, хвърлени на вятъра. Бъдете реалисти по отношение на храната, от която се нуждаете.

Най-важното във вашето барбекю парти е всички да се забавляват. Но можете да се възползвате и от тези съвети и така ще бъдете чудесен домакин, без да влизате в дългове.