Имате ли планове за лятото? Ако отговорът е не, значи се нуждаете от няколко. Лятото означава забавление, затова, ако все още нямате добри идеи, тук можете да намерите няколко интересни такива, с които да запълните дългите летни дни и нощи.

Преоткрийте геокешинга

Геокешинг е приключенска игра, в която използвате GPS устройство (като смартфон), за да намерите скрит контейнер, наречен геокеш или кеш. Всички геокешове съдържат дневници, а в някои има и малки предмети, които участниците могат да вземат с тях.

Можете да въведете търсене за „геокешинг” и вашето местоположение, за да намерите близки геокешове. Резултатът ще ви покаже колко трябва да ходите и колко е трудно да намерите кешът.

Когато го намерите, вписвате това в дневника, а ако има други предмети в контейнера, може да вземете нещо и да оставите друго със същата или по-голяма стойност.

Възползвайте се от дните без такси

В много музеи, зоологически градини и местни атракциони има дни без такси. Това е идеалният случай да покажете на децата си нещо ново или да посетите отново място, което те обичат, без да имате много разходи.

Ако на тях не им хареса, всичко, което ще сте изгубили, са няколко часа. А и кой знае – те може да открият в себе си любов към изкуството, музиката или нещо друго, за което никога не са подозирали.

Къмпинг в задния двор

Само защото не сте готови да се справите с пустошта или гората, не означава, че не можете да отидете на къмпинг. Можете да опънете палатка в собствения ви двор.

Да ви свършат памперсите насред нищото би било голям проблем, но не е толкова плашещо, когато просто можете да изтичате вътре и да вземете още. Освен това, ако е 3 през нощта и децата решат, че предпочитат да са в леглата си, всичко, което ще трябва да направите, е да отведете всички вътре.

Гаражна разпродажба

Почти всяко семейство с деца е събрало куп неща, които не се използват повече. Отървете се от тях като организирате пазарна разпродажба и позволите на децата да се включат.

Нека приготвят и сортират своите неща в две купчинки – за продаване и за задържане. После им помогнете да определят разумни цени и да измислят кой какво ще продава. Те ще задържат парите, а вие ще имате по-чиста къща.

Организирайте си воден ден

Дори по-големите деца се забавляват, когато се играят по този начин. Измислете и различни игри – така ще бъде още по-забавно. Напълнете балони с вода и започнете бой с тях.

Напръскайте голям балон или брезент и си направете собствена пързалка.Играйте народна топка с водни балони. Или просто включете маркуча и оставете децата да се забавляват. А още по-хубаво ще бъде, ако и възрастните се включат.

Посетете нови паркове

Вероятно добре познавате парковете около дома ви, но защо не опознаете и други. Всеки парк притежава нещо различно и уникално. А по този начин можете да създадете и нови приятелства.

Да построите разни неща

Ще бъдете изненадани какво можете да построите в задния си двор. Какво ще кажете за стена за катерене? А къща на дървото? Ако това ви звучи твърде амбициозно, можете да започнете с къщичка за птици или въжена люлка.

Потърсете в интернет за различни видове проекти с подробни и достатъчно лесни стъпки, за да могат и децата да се включат. А след като го построите заедно, играта може да започне.

Не е задължително лятото да премине пред екрана на телевизора или в оплаквания „Скучно ми е”. С малко усилие можете да измислите и да се впуснете в нови приключения, които ще бъдат забавни за цялото семейство.