Косата е една от най-големите дадености за всяка жена, с която те могат напълно да променят своята визия. Но за да бъдем честни, понякога тя може да бъде пълна бъркотия - особено сутрин!

Затова ви предлагаме няколко трика, които да ви помогнат да се справите по-бързо и лесно в мисията си качествена поддръжка на коса, докато се опитвате да придобиете визията, към която се стремите.

Концентрирайте се върху краищата

Освен ако нямате изключително сух скалп, наистина не се нуждаете от допълнителен овлажняващ балсам за втриване в корените. Женският скалп произвежда мазнини всеки ден, а допълнителното добавяне на такива може да направи косата ви мазна.

За да постигнете най-добри резултати, опитвайте да слагате балсам по долния пласт коса, концентрирайки се върху краищата, без да засягате корените.

Фиби и лак за коса

Случва ли ви се често фибите ви да падат? На повечето жени да. Затова някои от тях споделят, че не си ги слагат, без да са си пръснали лак или сух шампоан на косата.

Така няма да се тревожите, че прическата ви ще се развали. Поставете фибите върху парче домакинска хартия или някакъв плат, пръснете малко лак и ги оставете да изсъхнат за минута-две, преди да ги сложите. Това е особено подходящо за права и тънка коса.

Минете на копринени калъфки

Повечето жени спят на памучни калъфки за възглавници, а има толкова много ползи в това да ги смените с копринени или сатенени. По-добре е не само за кожата, но и за косата ви!

Памукът е груб за косата, поврежда я и заплита крайщата ѝ, докато копринените и сатенените възглавници дават усещане за лукс и не увреждат косъма – със сигурност си струва цената!

Масажирайте скалпа

Масажирането на склапа по време на сутрешния душ може да звучи като загуба на време, но това наистина стимулира растежа на косата и подобрява здравината на косъма. Чувството е наистина страхотно!

Знаете ли, че повишеният кръвен поток чрез масаж на скалпа може също така да подобри настроението, да намали стреса и облекчи болката чрез подобряване на кръвообръщението? Струва си с всяка минута, нали?

Срешете се, преди да влезете в банята

Повечето жени не са се замисляли да се срешат, преди да влязат под душа, но в това има логика. По време на миенето се губи много коса, и познайте къде отива тя? В канала. Затова я разресвайте, преди баня, особено ако се заплита често. Така ще ограничите падането на косата.

Обърнете фибата с вълнистата част надолу

Но всъщност не значи ли това да я слагате наобратно? Може да си мислите така, но всъщност точно за това служи вълнистата част на фибата – тя държи косата, докато правата част я прикрепя.

Прикрийте тъмните корени

Чуйте, блондинки! Ако е минало известно време от последното ви посещение във фризьорския салон, може да използвате някои трикове, за да прикриете вече израсналите тъмни корени на косата.

Независимо дали косата ви е току-що измита или не, напръскайте я със сух шампоан, след това направете път настрани с гребен за тупиране и я разрошете леко. Така ще можете да скриете тъмноте корени до следващото посещение при фризьора.