Жените са деликатни по природа, затова много от тях са склонни да приемат всичко лично. Трудно е да не го правите, но, ако не се отървете този навик, ще живеете живот, пълен с притеснения и здравословни проблеми.

Повечето от нещата, които те чуат за себе си, са преувеличени и се приемат твърде лично, което е загуба на ценното ни време и ограничена енергия, които могат да бъдат полезни за нещо наистина важно.

1. Някой, който бърза да мине преди вас на опашката

Някой напира да ви пререди? На опашката е наистина дразнещо, но не трябва да го приемате лично. Това не е причина да се изнервяте и да започнете да крещите като дете.

Този човек просто е нетолерантен и с лоши маниери. Дръжте се като зряла жена – няма смисъл да се карате с някого, когото не познавате и най—вероятно няма да срещнете никога повече.

2. Задръствания

Почти всички хора губят самообладание заради задръстванията, когато не им достига времето или са просто изморени от чакане. Останете спокойни и правете нещо вместо да се притеснявате. Пуснете си любимата музика, слушайте някое позитивно радио предаване или учете чужд език.

3. Негативни коментари в интернет

Ако прекарвате много време онлайн, вероятно знаете колко е трудно да се справите с негативните коментари. Защо трябва да се тревожите от мнението на някого, когото дори не познавате? Всеки има гледна точка, нека той си мисли каквото пожелае, а вие продължавайте да следвате собствените си идеи и нагласи.

4. Ястието ви не е оценено

Ако готвите за някого, очаквате да бъдете оценен за това, което сте сътворили. Когато не се случи, може да се почувствате зле, но не е нужно да го приемате лично. Запомнете, че всеки има различни вкусове и няма проблем, ако приятелят ви каже, че не харесва десерта, който сте направили.

5. Някой гледа към вас

Ако някой се е втренчил във вас, това не означава, че нещо не е наред. Не означава също, че някой се присмива на вида или поведението ви. Да приемате лично погледите на хората край вас е глупаво и егоистично.

Защо си мислите, че заслужавате цялото това внимание? Тези хора може би просто гледат нещо зад вас или се смеят на предмета на разговора им.

6. Гневът на клиентите

Ако работата ви изисква да имате взаимоотношения с клиенти, често може да срещате и недоволни такива. Но помнете, че ако те са ядосани и дори започнат да крещят, те са недоволни от компанията, а не от вас.

Трябва да опитате да изгладите конфликта, вместо да приемате тези коментари лично. Нека работата ви остане на работа – никога не носете стреса вкъщи.

7. Не сте получили работата

Разбира се, голямо предизвикателство е и често е трудно да продължите напред след като не сте получили работата, която сте искали. Но това се случва, защото работодателите трябва да направят труден избор.

Те трябва да изберат само един човек и, ако не сте получили работата, не означава, че не ставате. Такъв е животът и трябва да приемете предизвикателствата, които той ви предоставя. В крайна сметка това може да е полезно за вас, тъй като можете да намерите дори по-добра работа в бъдеще.

Да приемате всичко лично със сигурност е ужасен навик, който ни отнема от времето, и понякога дори причинява дълготрайна депресия. Всъщност често разбираме погрешно нещо и предполагаме, че някой иска да ни нарани, когато това не е така. Игнорирайте всичко, което ви пречи да постигнете целите си.