Продължават издирвателните дейности в района на варненски къмпинг, след като на 25 август млад мъж изчезна безследно.

Иван Йорданов е на 28 години и е в неизвестност от неделя. Последно контакт с него установил баща му, който получил текстово съобщение и данни за джи пи ес координатите на сина си. От този момент нататък няма връзка с Иван.

Пръв тръгва да го търси баща му

Сигнал в полицията подава бащата на Иван още в неделя, към 19.40 ч. вечерта. От страна на полицията веднага са предприети мерки за намирането му.

От полицията във Варна съобщават, че последната информация е за проведен разговор с бащата, в който Иван съобщил, че телефонът му няма батерия и скоро ще остане без средство за комуникация.

По думите на бащата като страничен шум се е чувала силна музика и малко след това получил информация за точното местоположение. Той веднага тръгва към местността, в която трябвало да намери сина си.

По пътя преминава през изоставено военно поделение, след което директно навлиза в гората, в която били посочени координатите.

Иван звучал не на себе си по телефона

Бащата споделя, че успял да проведе последен разговор с Иван, но се притеснил, защото гласът му звучал отнесено и объркано, съобщава NOVA.

В ефира на телевизията се включи и кмета на село Любен Каравелово – Иван Димитров, който също подпомага издирвателните дейности.

Иван Димитров разказа, че приятели на изчезналия са пристигнали на мястото и по техните думи са имали контакт с него и дори за били заедно до 2 часа през нощта. Последно са го видели да се отдалечава от тях в посока гората.

Музиката, която се чувала е била от събитие, проведено се на нерегламентирано място.

Имало изградена сцена и различни изпълнители свирели през цялата нощ. Установено е, че там е имало не малко на брой хора, в това число и чужденци.

На този етап в акцията на полицията са се включили близки и приятели на изчезналия, като се използват и специални полицейски кучета, които подпомагат търсенето.