Краят на лятото ни навява спомени за топлите дни, слънчевото море и всичко онова, което може да правите само през този сезон.

Но за някои, малко по-далновидни именно краят на лятото е времето, когато трябва да се помисли за есенния гардероб и какво трябва да има в него.

Няма как да не се поблазните да изберете колкото се може повече нови дрехи. Но ако погледнете практично на нещата, бихте се сдобили в няколко универсални дрехи и аксесоара, които могат да ви служат дълго време и с тях винаги да изглеждате актуално.

1. Есенно палто

Понижаващите се температури налагат носенето на дреха, която да ви пази топло, а когато вали по възможност дори и от вода.

Без значение дали ще изберете шлифер или по-къс вариант, се налага се сдобиете с връхна дреха, която да ви позволи да се насладите на есента.

И ако се притеснявате, че новата ви придобивка може да ви омръзне бързо, помислете за следното.

През есента и зимата можете да носите на воля шапки, шалове и всички онези практични, но в същото време красиви аксесоари, които едновременно ви пазят и красят.

2. Подходящи обувки

Няма как да пропуснем факта, че през есенните дни много често се случва да вали.

Това налага да имате подходящи обувки, за да може краката ви да са не само топли, но и сухи. Вариант, за който няма да съжалявате е да се сдобиете с гумени ботуши.

И ако това ви навява спорни асоциации, ще ви кажем, че на пазара има огромно разнообразие на модели, които са стилни и могат спокойно да станат част от ежедневната ви визия.

3. И не забравяйте за аксесоарите

Както вече казахме сега е моментът да използвате максимумът на това, което ви предлага модната индустрия.

Носете големи или малки шалове, за да създадете интересен акцент и така всеки ден може да изглеждате коренно различно, дори и основните ви дрехи да са еднакви.

Шапките могат да подчертаят формата на лицето и наред с това да ви дадат топлината, която искате, за да се чувствате комфортно, дори и да сте целия ден навън.