Няма как да не сте се замисляли за това какво слагате на масата си и дали неволно не правите компромиси, които в дългосрочен план може да окажат негативно влияние на здравето ви.

Списъкът с вредни храни е наистина огромен, но ще се опитаме да ви разкажем за тези, които са лесно достъпни и понякога неволно попадат в менюто ви.

1. Кренвирши

При съмнително ниската им цена е напълно сигурно, че няма как с тях да си набавите протеините, които искате да приемете.

В този месен деликатес има всякакви отпадъчни продукти, които са останали от всички други качествени месни изделия.

Няма как да не споменем и значителното количество добавки и разбира се сол, която неусетно става част от живота ви и трайно почва да вреди на здравето ви.

2. Чипс

Толкова вкусен и толкова вреден. Дори и да не става въпрос за класическия чипс със сол, отново трябва да сте наясно, че тук комбинацията от мазно и солено е повече от вредна.

Ако изберете чипс с различен вкус, може да очаквате дори още повече сол и добавки. Ограничете приема на чипс до минимум и няма да съжалявате.

3. Газирани напитки и сокове

Освен ако не става въпрос за домашно приготвени сокове, то отново ще ви кажем да пропуснете всички освежаващи напитки.

В тях има огромно количество захар, за което не си давате сметка. Така наречените „натурални сокове“ са не по-малък компромис.

Те претендират за полезност, но истината е, че съдържат малко количество, при това некачествени плодове.

Всичко това е богато украсено със захар, за да има приятен вкус, но ако си направите сами сок, ще усетите разликата веднага.

4. Мазно месо

Ако се приема ежедневно вредите за здравето се изразяват в увеличаване на холестерола, повишаване на кръвното налягане и увеличаване на телесното тегло.

Опитайте се да балансирате и са консумирате повече бели меса и разбира се риба.

5. Вафли, бисквити и готови торти

Цената на всички видове дребни сладкиши е повече от символична и те са достъпни на практика за всички.

В тях обаче са вложени не само огромни количества захар, но и редица вредни мазнини.

Така ако искате да хапнете нещо сладко и това да не вреди на здравето ви можем да ви посъветваме да си го направите сами и просто да се научите да цените сладостта на плодовете.