За повечето хора плажът е просто място, на което те да отидат през ваканцията си или в почивния ден. Идеята да живееш на плажа може да изглежда като мечта, но как ли мислят хората, които живеят така и го виждат всеки ден?

Ето 18 неща, които могат да бъдат разбрани напълно само от хора, които живеят до плажа.

1. Плажът не е само за през лятото – да се облечеш топло и да се разходиш по безлюдния плаж зимата може да се окаже изключително съживяващо начинание.

2. Винаги се чувствате леко самодоволни – все пак живеете някъде, където другите цяла година искат да дойдат.

3. Откривате, че решенията на повечето проблеми могат да бъдат намерени просто като седите на плажа и съзерцавате водата – също така, ако ви трябва вдъхновение можете да го намерите като заровите обувки в пясъка.

4.Приемате го лично, когато другите хвърлят боклуци по плажа – вие не бихте оставяли отпадъци в задния им двор. Защо тогава те ги захвърлят на плажа ви?

5. Винаги имате нещо за вършене – дори и просто да седите на плажа си е прекрасен начин да си прекарате времето.

6. Всяка храна е по-вкусна, изядена на пясъка – още по-добре ако е приготвена там.

7. Гледката никога не ви омръзва – особено залезите. И изгревите.

8. Приемате, че в къщата ви винаги ще има пясък – също така в колата, по дрехите и по домашните любимци.

9. Можете веднага да определите посетителите на „плажни“ типове само като ги зърнете – така можете да се забавлявате часове наред, само като седите да ги наблюдавате и кимате разбиращо.

10. Надявате се никога да не изгубите детското преклонение пред плажа – не само децата се радват на събирането на красиви миди или когато открият малки морски същества в басейнчета с вода.

11. Няма по-прекрасен звук от плискането на вълните – както и по-добър мирис от този на солта във въздуха.

12. Винаги сте раздвоени в чувствата си относно туристите – знаете, че са важна част от икономиката на района, но все пак искате да са по-малко завоевателни що се касае до плажа.

13. Гардеробът ви се състои от 80% плажни дрехи – особено през лятото лесно можете да забравите, че други видове дрехи въобще съществуват.

14. Уважавате мощта на морето – виждали сте го в най-добрата му светлина, когато е спокоен и в най-лошата му, когато е бурен. Така разбирате нуждата от това постоянно да го уважавате.

15. Изпадате в защитна позиция ако някой сравни плажа ви с друг – те определено не са разбрали какво представлява вашият плаж и това трябва незабавно да бъде променено.

16. Лъжете се като си мислите, че го познавате изцяло – колкото и дълго да сте живели край плажа и колкото и неща да сте видели там, всяка година, когато посетителите пристигнат, те ви изненадват с нещата, които правят, носят или казват.

17. Не можете да разберете някой, който казва, че не харесва плажа – все едно да казват, че не харесват да дишат.

18. Не можете да си представите да живеете другаде – можете да си тръгнете за кратко, но се връщате. Винаги се връщате.