Съвместна специализирана полицейска операция за противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, проведена на 1 и 2 октомври от служители на ОДМВР-Благоевград и служители на Дирекция Жандармерия“, е довела до разкриването на над 11 тона канабис. Акцията е осъществена под наблюдението на прокуратурата.

В хода на специализираната полицейска акция е арестуван и мъж от село Илинденци, на 41 години, който има богато криминално минало.

При направеното претърсване на дома му са намерени и конфискувани над 57 грама изсушен канабис и електронна везна. Направените полеви тестове са потвърдили, че става въпрос именно за това наркотично вещество.

В прилежащ на дома на задържания имот, са намерени 12 полусухи канабисови растения с общо тегло около 1,400 кг.

В непосредствена близост до къщата му, до местността Бранището, полицаите открили засадени 11 растения с общо тегло около 89 кг и приблизително 78 полусухи растения с общо тегло около 20,300 кг, положени да се сушат.

Всички намерени растения са дали положителен резултат, с който е потвърдено, че става въпрос именно за марихуана.

Рекордът е в Сандански – 11 тона марихуана

По същото време полицейски служители на РУ-Сандански извършили процесуално-следствени действия в района на местността Дигнен камен.

На място са намерени две ниви със засадени над 1400 растения, които след тестването също дали положителен резултат. Теглото на намерената растителна маса на двете ниви надвишава 11 тона.

108 кг канабис в нива край Петрич

В Петрич са намерени 54 други растения с общо тегло над 108 кг. са разкрити от полицаите от местното подразделение на МВР.

Това се случило по време на претърсване на обезлесен участък, превърнат в нива в района на местността Дурчовец.

Жена е задържана в Банско за разпространение на амфетамини

Ден по-рано полицейски служители от РУ-Банско за задържали 22-годишна жена от Банско.

Тя е арестувана на ул. “Георги Бенковски“, като след направеното претърсване у нея са намерени и иззети две полиетиленови пликчета с около 3,22 грама амфетамин.

В жилището на младата жена са открити още 3,32 грама от същото наркотично вещество. Към момента тя е задържана и предстои повдигане на обвинение.

Работата по образуваните по образуваните по случаите досъдебни производства продължава под наблюдението на прокуратурата.