Несесерът ви за грим прилича ли на токсично бунище? Не се тревожете, ето няколко съвета какво можете да направите, за да го превърнете в малко по-екологично място.

1. Сменете червилото

Много производители на червила използват значителни количества химикали в своите продукти. Лесно можете да се подведете по пъстрата палитра, но ако се разтърсите, ще намерите и марки, които са произведени единствено и само с екологични продукти.

2. Пазарувайте по списъка със съставки, а не по марки

Производителите и маркетьорите могат да бъдат изключително убедителни тогава, когато става въпрос за продаване на продуктите им. Това, че един продукт може да бъде с прекрасна опаковка или лого, не означава, че хората, които го рекламират, биха го използвали.

Уверете се, че гледате отвъд натруфените опаковки и четете етикета. Не купувайте нещо, преди да сте прочели какво съдържа.

3. Махнете продуктите със синтетични миризми

Когато става въпрос за грим, не ви трябват каквито и да е миризми и аромати. Още повече, че синтетичните такива не донасят нищо добро нито на вас, нито на планетата.

По-добре да сложите естествен ароматизатор в несесера си за грим. Ако изберете продукти без аромат можете да намалите риска от излагане на токсични вещества.

4. Руж

Уверете се, че марката руж, която ползвате, не съдържа токсични химикали. Coastal Classics Creations е добър избор с доказано нулево съдържание на подобни вещества.

5. Молив за очи

Продуктите на Beauty Without Cruelty са абсолютно безвредни и не нанасят никаква вреда нито на тялото, нито на околната среда.

Компанията има политика за производството на продукти без химикали още от самото си основаване през 1963 г. Техните продукти са гаранция за качество и безопасност.

6. Балсам за устни

Това е нещо, което много жени ползват и носят през цялото време – дори и когато седят на верандата в задния двор или се пекат на плажа.

Именно защото това е продукт, който се използва ежедневно, той трябва да бъде изключително здравословен и да няма никакъв риск от съставките, които съдържа.

Търсете продукти, които съдържат само и единствено натурални елементи като портокал или лавандула. Ще видите, че тези продукти по нищо не отстъпват на техните токсични заместители.

7. Лак за нокти

Ключът към по-здравословните лакове е да избирате продукти на водна основа. Има няколко марки, които са с нулево съдържание на вредни съставки. А и сигурни ли сте, че трябва да си лакирате ноктите? Просто потопете ръцете си в малко лимонов сок и те ще станат чисти и бели.

8. Пудра

Всички минерални пудри са удобен и безопасен начин да си спестите вредни химикали и съставки. Има хиляди подобни продукти, които са напълно безопасни за тялото ви. Ако използвате пудра често, тогава е още по-важно да подберете подобен продукт.

9. Спирала

Очите ви са жизненоважни органи и затова трябва да бъдат третирани с изключително деликатни продукти. Търсете спирали за очи, които са с нулево съдържание на вредни или токсични съставки. Не вземайте нищо, което може да навреди на зрението ви.

10. Сенки за очи

Минералните сенки за очи също са безопасни и сигурни за вас. Те са подходящи дори и за дъщеря ви. С натурални и природни продукти можете да запазите не само красотата, но и здравето си.