Виждали ли сте се някога на снимка, която е провалила целия ви ден?Дори да звучи малко преувеличено, мисля, че всички ние можем да използваме няколко трика и да изглеждаме добре на снимки.

Някои хора са определяни за „фотогенични”, а други не чак толкова, но смятам, че много от това зависи от вашето поведение пред камерата.

1. Елегантна поза

Как сте застанали пред обектива може автоматично да добави или свали няколко килограма. Ако се завъртите, прехвърлите тежестта на задния си крак и леко свиете предния, ще създадете перфектната илюзия за елегантност.

2. Не заставайте в анфас

Ако застанете в центъра на кадъра може да изглеждате старомодно. Ако се завъртите или дори застанете в профил, особено когато сте в група, това ще създаде по-добър ефект и ще намали размера на тялото ви почти наполовина.

3. Челото напред, брадичката надолу

Дори и да нямате двойна брадичка, която да скриете, това подчертава линията на челюстта. Може също така леко да присвиете очи.

4. Не прибирайте ръцете

Когато не сте долепили ръцете си до тялото, им придавате повече акцент и така те изглеждат по-малки. Може да поставите едната ръка на бедрото, обърнато към камерата. Това е популярна поза, но ако не се чувствате удобно така, просто недръжте ръцете си долепени до тялото.

5. Отпуснете се

Неестествената усмивка е най-лесният начин да съсипете една снимка. Ако имате проблем с това, ето един прост трик: поставете езика зад горните предни зъби и се усмихнете. Мислете си за хубави неща и не забравяйте да дишате.

6. Сложете правилния грим

Носете матов грим; нищо, което блести.

Слагайте малко по-тъмен грим от обикновено, особено около очите. Черна линия и спирала подчертават погледа.

Слагайте червило с няколко тона по-тъмно от кожата. Без цвят устните ви просто ще се слеят върху лицето ви на снимката.

Изкуствени мигли – това може да не е нещо, което използвате всеки ден, но напълно да променят очите ви на снимка.

Не се притеснявайте да сложите малко повече руж – така ще подчертаете скулите и ще придобиете по-здравословен вид.

Фон дьо тенът също е важен за безупречния вид. Не го пестете той няма да се вижда на снимката, но ще ви помогне да прикриете някои дефекти.

7. Добавете обем на косата

Косата обикновено изглежда по-сплескана на снимки, особено на темето. Така лицето ви ще изглежда по-деликатно.

8. Носете по-тесни дрехи

При все, че много хора се крият зад чувалести дрехи, те могат да ви направят да изглеждате по-големи и пълни, особено на снимки. Сложете тесни, прилепнали дрехи в тъмни цветове. Така ще постигнете по-добър ефект.

9. Подберете правилното време от деня

За снимки на открито, когато слънцето е високо в небето, то хвърля сянка на различни места и може на снимката да излезете с торбички под очите. Най-доброто време за снимки навън е рано сутринта, когато слънцето е ниско в небето. И не забравяйте да гледате към светлината.

10. Заставайте пред огледалото

Застанете пред огледалото и се упражнявайте: усмивка, усмивка, усмивка. Завъртете лицето си в различни посоки, за да видите най-подходящата поза. Може да звучи странно, но върши работа. Всички имат добри ъгли за снимка, просто трябва да откриете своя.