Здравният портал sofia.myhealth.bg, създаден с подкрепата на Столична община преди повече от две години, има изцяло обновена визия.

Наред с това в сайта са вкарани и редица нови функционалности, които ще са от полза на потребителите.

Във връзка с направените промени в портала, зам.-кмета на София Дончо Барбалов и инж. Детелин Кръстев, управител на Global System Solution дадоха специална пресконференция, на която разказаха за новостите.

В платформата се качва и непрекъснато обновява информация за всички болнични заведения на територията на Столична община, както и информация за специалистите, които работят в тях.

Домакин на събитието беше Асоциацията за развитие на София и нейният изпълнителен директор Светлана Ломева.

Тя разказа повече за всичко ново, което очаква жителите на столицата в подобрения здравен портал на града.

Информация за всички лични лекари на едно място

Сред новите функционалности хората могат да се възползват от това, че са публикувани списъци с всички общо практикуващи лекари в София, както и контактите с тях.

Въведена е система за управление на новите потребителски профили, сред които са тези на лекар и администратор на лечебно заведение.

Изцяло е обновена системата за управление на съдържанието, което може да се качва през интерфейса на сайта.

Значителни промени има и при мобилното приложение, които са изцяло в полза на пациентите.

Сега по лесен и удобен начин могат да се запазват часове, като е помислено и за известяването на лекаря при резервация на час и преглед.

Това трябва в значителна степен да улесни лекарите при създаването и управлението на графиците им.

Известия за записан час и полагащи се прегледи

Потребителите, които са регистрирани като администратори, ще получават уведомления при записани нови часове на всички лекари, до чиито профили имат достъп.

Новост е и възможността да се преглежда пациентското досие с всички проведени консултации и резултати от изследвания, които ще се групирани по различни признаци в съответния потребителски профил.

С оглед на удобството на всички пациенти, в личните им профили ще има информация за това какви прегледи им се полагат, след като бъде посочена възраст и пол.

С подобрените функции на вградената търсачка ще могат да се правят различни справки – за конкретен специалист, за определено болнично заведение или по район.