Брутално нападение в Пловдив. Мъж бе безскрупулно пребит от група агресивни младежи докато се прибира към дома си.

Случката се разиграла на улица „Прохлада“, намираща се в квартал „Изгрев“, точно срещу специализираното училище за деца с увреден слух. Потърпевшият от побоя твърди, че е нападнат безпричинно, след като младежите му поискали „огънче”, за да запалят тютюнево изделие.

Заради страх от евентуално отмъщение пребитият мъж поискал скриване на лицето му преди да даде интервю пред медиите.

Бруталното нападение е заснето от охранителните камери на близките къщи, което всъщност е единственото доказателство, че човекът е бил нападнат с особено зверство. В неделя около 21 часа Димитър се прибирал съвсем сам към дома си в квартал “Столипиново“, където живее от години.

Както обикновено за по-сигурно и същата вечер минал покрай училището за деца с увреден слух. Изненадващо, обаче този път бил пресрещнат от група младежи, които го спират на улицата и влизат в словесен, мирен контакт с него, питайки го за запалка.

„На входа на училището имаше 4 деца. Искаха ми „огънче”, дадох им. После направих две-три крачки пак ми искаха. Върнах се и им дори им подарих запалка, за да си имат и да си я ползват.”, разказва пострадалият.

След това мъжът се обръща и тръгва по пътя си, но в същия миг е нападнат зверски в гръб.

„Взеха да ме бият доста сериозно. През това време им говорих, че не са хубави тези работи.

Не знам поради какви причини изведнъж спряха. Поне 20-30 удара понесох.

Два пъти паднах на земята. Изправих се. В един момент спряха и побягнаха.”, споделя още Димитър.

Кой е извършил зверството

Потърпевшият описва нападателите си – 7-8 младежи на видима възраст между 13 и 16 години. В групата имало и две момичета, които нищо не направили, за да спрат момчетата.

Димитър твърди, че е жертва на абсолютно непровокирана агресия. Никой от близките къщи не се е притекъл на помощ. По улицата не минавали и други хора, които да се намесят.

Още същата вечер мъжът е подал жалба в полицейското управление в квартала. Извадил си е и медицинско свидетелство, което да удостовери травмите.

Нараняванията са основно по лицето, гърдите и краката му. Според полицията става дума за хулигански действия, извършени от обикаляща по улиците група младежи.

Как действат институциите в тази ситуация

От МВР съобщиха, че служителите от детска педагогическа стая издирват обстойно и установяват децата, участвали в нападението.

Криминалистите проверяват по списък непълнолетните лица, които се водят на отчет при тях с цел проверка на тяхната съпричастност и установяване на извършителите на побоя. А Димитър ще търси правата си в съда.