Хората от елховското село Мелница са изключително притеснени, след като от информация в социални мрежи разбират, че техният 35-годишен съселянин Иван Ангелов е първият хоспитализиран пациент, диагностициран официално с COVID-19.

Историята накратко

Заразеният Ангелов е бил на гости при майка си Росица в неделя. Поводът е Цветница, когато е бил нейният имен ден. С носителят на вирусната инфекция е била и приятелката му.

Към този момент има информация, че възлюбената на Иван също е в инфекциозното отделение на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ със симптоми на грип и съмнения за коронавирус.

Иван е приет в болницата на 12 април. Всъщност, още седмица по-рано той не се е чувствал добре, но това не е попречило да отиде да празнува светлият празник преди Великден.

Положителната проба е излязла още на следващия ден – 13 април, а заедно с него в отделението са още 5 души, от които 1 е с отрицателна проба. На останалите също са взети проби, чиито резултати ще станат ясни утре.

Цялата тази информация пред медиите обяви прокуристът на лечебното заведение д-р Димитър Рунков.

Всички, които са били контактни с болния, са установени до този момент и са поставени под принудителна карантина. Сред карантинираните са майката Росица, сестрата на Иван с детето си и племенницата на г-н Ангелов.

Още сигнали от района

Общо под наблюдение са още голям брой мъже и жени от село Мелница и Ямбол-град. Иван Ангелов работи в местен цех за производство на хляб и тестени изделия.

Според областния управител на Ямбол Димитър Иванов, заразеният не е пряк участник в производството на хранителни изделия.

Екипът на Gradski.bg, обаче, попадна на информация, която тотално оборва твърдението на областният управител на Ямбол.

Във фейсбук групата "Аз съм от Ямбол" местни жители извадиха доказателства, че болният Иван Ангелов е бил директно замесен в производството на хляб, което пък породи вълна от притеснения след ямболии.

В с. Мелница има още цели четирима души, които са под домашна карантина след като за тях има данни, че са се върнали от Гърция преди седмица.

Тази информация бе подадена от кметския наместник Стефан Пеев. Един от тези четирима души е и съсед на майката на Иван Ангелов – Росица.