Прокуратурата ще поиска постоянно задържане на трите непълнолетни момчета, заподозрени за убийството във видинското село Гъмзово. Конкретният повод за посегателството срещу жертвата е възникнал скандал за продаден алкохол на трите лица.

Убийството е извършено по особено жесток начин, съобщиха на брифинг от полицията и прокуратурата.

„За извършеното тежко престъпление са установени и задържани три лица. Повдигнати са обвинения за извършено убийство. Днес ще бъде внесено искане за мярка „задържане под стража.”, която да бъде разгледана от Окръжния съд във Видин.

Лицата са непълнолетни. Причина за престъплението е злоупотреба и употреба на алкохол”, заяви Владислав Влашев - говорител на прокуратурата във Видин. Четвъртото - 10-годишно момче, е под полицейска закрила.

Чия е вината за жертвите

Кметът на Гъмзово Венизел Флоров също посочи, че причината за агресията е закупена от жертвата ракия, която заподозрените не харесали.

„Не била хубава, върнали са я, а човекът им е върнал парите. Според разследващите е бит с твърд предмет и ритан. Има счупена горна и долна челюст, череп, разкъсани устни.”, обясни той.

Хората от селото определят задържаните като лоши момчета

„Бият, пушат, дрогират се, правят лошо, разбиват къщи. Не ходят на училище и аз специално не мога да кажа добро за тях. Имали са и други провинения - много пъти са викани от полицията.”, обясни жителка на Гъмзово.

До къде е разследването за убития ни полицай в Елхово

Нова фаза в разследването на убийството на граничния полицай Петър Бъчваров, близо до село Голям Дервент.

Припомняме ви, че в края на миналата година при съвместен обход на границата граничният полицай бе прострелян смъртоносно. Изстрелът е бил произведен от турската страна.

„Основната версия, по която работят турските разследващи, е свързана с това, че извършилите престъплението са пребивавали в този район за кражба – най-вероятно на селскостопански животни.

Към този момент турските разследващи органи обясниха, че не са намерили доказателства извършителите да са свързани с организирана престъпност, трафик на хора или нелегална миграция.”, посочи окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Прокурорът посочи, че случаят е необичаен.

„Дали е нормално - за мен не е. Причините и мотивите защо се е стигнало до стрелбата и защо е причинена смъртта на българския граничар са в процес на разследване.

Ние разчитаме и на работата на турските разследващи органи. Ще поставим към тях всички въпроси, които да бъдат изяснени.”, разясни Дойчев.