Сутринта на 19.09 в 9:30 часа в полицията е подаден сигнал за стрелба в пазарджишкото село Черногово. Когато органите на реда пристигат на място намират три трупа – на 71-годишен мъж, 71-годишна жена и тяхната дъщеря на 45 години.

Областната дирекция на МВР Пазарджик провежда разследване на двойно убийство с последвало след това самоубийство. Убиецът е 71-годишния мъж Стефан Дивеков, по прякор Хищника.

При брифинг на Окръжна прокуратура-Пазарджик, наблюдаващия разследването прокурор каза, че най-вероятно става въпрос за семейна свада, която е предизвикана по банален повод. 

Най-вероятно 71-годишният убиец се е скарал с жена си, а дъщеря им е заела позицията на майка си, което е предизвикало яростта на Стефан Дивеков.

Причината за смъртта на двете жени е рана от огнестрелно оръжие в тялото. Мъжът е починал от прострелване в слепоочието, което показва на разследващите, че той сам е отнел живота си. В разследващите среди това се нарича разширено самоубийство. При такъв тип престъпления убиеца сам отнема живота си след като прострелва смъртоносно други хора.

Стефан Дивеков по прякор Хищника е притежавал оръжие, за което е имал разрешително. Той е притежавал две ловни пушки и пистолет, които е използвал за, когато е ходил на лов. Оръжието на престъплението все още не е установено, не се предполага, че изстрелите са произведени от някои от някоя от пушките, които е притежавам убиеца.

Какво разказват свидетели

Свидетели на семейни инцидент разказват, че Стефан изгонил зет си с думите „Махай се от тук!“ преди да натисне спусъка и да отнеме живота на жена си Невена и дъщеря си Милка.

Очевидци на трагедията, които са пиели кафе в отсрещното барче разказват, че малко преди кървавия скандал пред семейната къща на Дивекови е спряла кола, от която е излязла една от дъщерите на Стефан и нейния съпруг.

След като 71-годишния мъж прогонва зет си с крясъци и псувни, влиза обратно в къщата. Няколко минути след това се чуват два изстрела. Съседка е отишла да провери какво се случва и се връща с думите „Хищника уби дъщеря си“.

Непосредствено след това се чуват още два изстрела, с които Стефан Дивеков отнема живота на жена си, а след това се самоубива.

Съседката на семейството споделя, че възрастния мъж не е бил конфликтен, но е обичал да си попийва. Преди малко повече от месец на семеен празник 71-годишният мъж споделил, че жена му и дъщеря му го тормозят.

По случая се води досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Пазарджик.