Ако мечтата ви е да имате собствен дом, но ви притеснява дългия процес на стандартното строителство на една тухлена къща, то може да обмислите какви са алтернативите ви.

Ще ви разкажем за процеса, който може значително да ви улесни и в същото време да ви даде възможността да имате мечтаната къща в значително по-кратки срокове.

Какво представлява къщата от товарни контейнери

Това наистина са товарни контейнери. Но преди да се използват те минават доста дълъг период на обработка, така, че да могат да се превърнат е уютен дом.

На първо място се подбират само здрави и без никакви конструктивни забележки контейнери. След като вече имате проект, който все повече архитекти с лекота могат да ви изработят, следва да се сдобиете с нужния брой контейнери.

За този тип къщи предпочитания вариант е да са едноетажни, но не е невъзможно и да са на два етажа. Имайте предвид, че ако изберете всичко да е на едно ниво може да постигнете наистина впечатляващи резултати и огромна жилищна площ.

Като функционалност ще получите абсолютно всичко, което може да очаквате от един дом, който по нищо няма да отстъпва от масивното строителство.

При съединяването на отделните контейнери се изрязват отвори, както за всички инсталации на къщата, така и за врати и прозорци.

Какви са особеностите

Няма как да не отбележим, че този тип строителство има своите особености. Контейнерите са от метал, което ги прави здрави, но за сметка на това няма да получите очакваното предпазване нито от студ, нито от горещините, ако не положите достатъчно изолация.

В това отношение можем да ви кажем, че ако следвате всички стъпки, то няма да имате проблеми в бъдеще. На първо място е вътрешната изолация, която трябва да е на няколко слоя и то от различни материали.

От външната страна също се полага изолация и много често тя е завършена от дървена облицовка. Дървото не само повече от добър изолатор, който ще пази дома ви, но и дава перфектния завършек на външния вид на къщата ви.

Налага се да помислите и за покрива. Вариантите са да положите битумна изолация и да запазите в максимална степен промишления вид на дома. Ако искате да дадете на дома си излъчването на истинска къща може да направите истински скатен покрив.

Струва ли си и дали не е прекалено екстравагантно

Няма как да отговорим еднозначно. Ако бъде изпълнен правилно проекта, крайният резултат ще бъде истинска къща, която може да бъде ваш дом целогодишно.

Ако искате ваканционна къща за летните месеци, всичко може да бъде значително по-лесно и няма да се налага да отделяте толкова голям ресурс за изолацията на къщата.

Определено можем да ви кажем, че си струва, но трябва да се информирате в детайли за всичко, което ви очаква, както и за особеностите на този тип строителство.