На фона на мащабните протести на жителите на Перник пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, излезе информация, че мъж на 55 години, жител на Перник, е извършил самоубийство в сградата на Държавна агенция „Национална сигурност“, съобщава „bTV“.

Неизвестен сигнал е бил подаден малко преди 14:00 часа. В него се съобщава, че перничанинът е използвал „самоделно оръжие“, с което е произвел изстрел и е прекратил живота си. Подробностите около случая все още се изясняват.

Има ли връзка между протестите и самоубийството

Информацията на „bTV“ твърди, че мъжът е влязъл в сградата на ДАНС като посетител, но впоследствие, без да става ясно как, се е самоубил. Под въпрос е и как е успял да внесе оръжие в сградата на една от най-охраняваните институции у нас.

Отделни информации твърдят, че въпросното самоделно оръжие е представлявало химикалка със сачма, с която мъжът се е прострелял.

Друг интересен момент около самоубийството е, че мъжът е бил член на националистическата партия „Български национален съюз“. Според друга информация, перничанинът е бил в Агенцията за разпит по водена преписка.

Краткият коментар на ДАНС гласеше, че „има инцидент с гражданско лице“, като се добавя, че „компетентните органи са уведомени и се водят процесуални следствени действия“.

На фона на ескалиращите протести пред сградата на МРРБ и сблъсъците, които се получиха там, следва да си зададем въпроса дали има потенциална връзка между недоволствата на пернишките жители и „инцидента“ с 55-годишния жител на Перник.

Как обикновен гражданин влиза с оръжие в национална агенция, още повече институцията, отговаряща за национална ни сигурност? По какъв начин се стига до самоубийството му и то при неизяснени обстоятелства, с изключително лаконичен коментар от страна на ДАНС? Отговорът може и да не излезе наяве…