Рецидивист задигна портмоне със 70 лв. на възрастна жена от град Горна Оряховица. Нападението е станало посред бял ден в събота пред жилищната кооперация, в която пенсионерката живее.

Това е поредната жертва на 28-годишния мъж от града, нападал и обирал възрастни жени там. Последната потърпевша е на 71 години и е от Горна Оряховица. Помоли екипа ни повече да не разкриваме за нея, тъй като все още е в стрес и шок от случилото ѝ се.

„Много се уплаших. Какви ли не лекарства пих, за да смъкна кръвното. Цяла нощ кошмари и не мога да дойда на себе си.”, разказва потърпевшата.

Какво се е случило с жената

71-годишната жена е била до магазина за покупки. По всяка вероятност е проследена от мъжа, тъй като преди това теглила пари от банкомат. Нападателят действал бързо и изненадващо.

„Когато той дойде, го попитах на кой етаж е и ще ползва ли асансьор. Той смотолеви нещо.

Наведе се, дръпна ме, бутна ме, подхлъзнах се и паднах. На рамото имам някаква подутина и синина, защото съм се натъртила. Той избяга веднага. Като хала. За състезател е този човек.”, каза още тя.

Обраната и съборена пенсионерка звъни в полицията. След два часа рецидивистът е задържан на ЖП гарата в Горна Оряховица. Намерен е и откраднатият портфейл с лични документи и пари.

Задържаният е добре познат на полицията в района. Той е мъж от русенското село Дряновец, но живее в Плевен. Осъждан е неколкократно за кражби и грабежи. 71-годишната жена веднага го е разпознала. 

Заради опасния рецидив Прокуратурата настоя за постоянен арест на задържания. Окръжният съд във Велико Търново уважи това искане и го остави за постоянно под стража. Това престъпление се наказва със затвор от 5 до 15 години.

Пожар опожари живота на семейство с три деца

Пожар остави без дом посред зима семейство с три деца на улицата. Огнената стихия унищожила къщата им в пловдивското село Калековец. По чудо при инцидента няма жертви и пострадали, но фамилията няма къде да се подслони, няма дрехи, няма и средства.

Инцидентът е станал в неделя.

„Всичко тръгна от печка на твърдо гориво. Тя беше в стаята на свекър ми, който е с деменция. Изгоря абсолютно всичко. В момента сме настанени при роднини”, разказа Теодора Гюрова.

„На първо време имаме нужда от дрехи, обувки и учебници за децата”, каза още тя.

От фирмата, в която работи мъжът в семейството, са обещали, че ще осигурят фургон, в който временно то ще може да се приюти. Кметът на селото каза, че още днес ще се вземе решение за подпомагане на семейството.