Майката на малкия Стефан от генералтошевското село Кардам, който почина след натравяне с отрова за мишки, е в неизвестност.

Близките й споделят, че жената е казала, че заминава за Варна, но е взела със себе си всички пари, които са дарени, за да се подпомогне отглеждането на децата.

Последно майката на децата – Росица е била в селото миналия четвъртък, след което е в неизвестност.

За това алармира организаторката на благотворителната кампания, която тече в социалните мрежи – Вили Димитрова.

Желаещите да не дават пари на ръка

Вили Димитрова разказа пред местна медия, че една част от дарените пари са давани на ръка на майката и не са стигнали до бабата и дядото, които реално отглеждат децата.

Димитрова призова да не се дават пари на ръка, а да се използват поставените дарителски кутии или да се правят банкови преводи на посочената сметка, достъп до която имат само бабата и дядото.

Кметът на село Кардам Георги Събев заяви, че няма информация дали майката на децата е изчезнала и с какви пари.

По негова информация, която има от майката на Росица, тя е заминала за Варна, без да обяснява какво ще прави и кога ще се върне. Събев поясни, че не знае нищо повече и няма как да се свърже с Росица.

Действията на майката се следят от близо не само от служителите на различни социални служби, но и от всички потребители на социалните мрежи, които коментират случващото се.

На този етап няма яснота дали ще бъдат предприети мерки спрямо майката и какви ще бъдат те.

Силна отрова за мишки убила 9-годишния Стефан

Припомняме, че в края на месец октомври малкият Стефан беше приет в болница, с първоначални съмнения за хранително натравяне.

За съжаление детето почина, а две от сестрите му също бяха хоспитализирани. Едното момиче бе в критично състояние, като лекарите успешно се справиха с пораженията на сърцето.

Разследването показа, че става въпрос за натравяне със силна отрова за мишки, която е била зазидана в стените на къщата.

Намерената отрова е предназначена за промишлена употреба и не е била използвана правилно, което е довело до смъртта на малкия Стефан.

Установено е, че отровата за мишки отделя силно токсичния газ фосфин, като е цяло чудо, че не са пострадали повече деца.