Преди да напишем каквото и да е, предварително искаме да кажем на читателите си, че това е:

„Един материал, пълен с уважение!“

Докато ние седим на дивана, четем книги, работим от вкъщи, или имаме намалено работно време, един човек не спря дори за кратка почивка през последните няколко седмици.

Началникът на Оперативния щаб, генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски дава всичко от себе си, за да забави скока на кривата на заболеваемостта в България.

През това време обаче стана една…

Едно нещо е сигурно. Дайте на хората свободно време и достъп до Интернет и наблюдавайте пълния обем на забавата.

По подобие на разпространението на коронавируса, в началото на никой не му правеха впечатление т.нар. „миймчета“, свързани с ген.-майор Мутафчийски.

Постепенно обаче, те се превърнаха в абсолютен хит сред всички възрасти. Шефът на ВМА стана всенароден любимец не само заради абсолютно видната си загриженост към народа, а и заради забраната за излизане на българите от домовете им.

„Не, няма да излиза!“

По лични впечатления българинът не е загубил своето чувство за хумор. Едно от главните ни общи качества не може да бъде сломено дори в тежки времена като днешните.

Куп колажи и мемета в социалните мрежи съдържат разновидности на репликата на Мутафчийски: „Няма да излизат!“

Във „Фейсбук“ беше създадена и група – „Генералът каза”, в която потребители с по-богато въображение качват хумористични снимки и клипове, в която главна роля редовно получава генерал-майорът.

Ако и Вие откривате името си в графата на тотално скучаещите вкъщи, то непременно влезте и се посмейте искрено на нещата, качени от различни потребителите в новосъздалата се група.

С най-добри чувства

Това, естествено, се прави с най-голяма доза уважение не само към ген.-майор Мутафчийски, а и към целия му екип, който не спи, за да даде на българския народ сигурност.

Нашият екип съветва да бъдете толерантни. Да бъдете изпълнителни. Да си налагате самодисциплина при изпълнението на наредбите, спускани от хора, които мислят единствено за доброто на нацията! Пазете се и бъдете отговорни!