С избора на климатик реално избираме много неща, като винаги имаме някакъв бюджет предвид. За някои от нашите читатели, обаче, цената не е от значение и за това търсят най-доброто, което е налично на пазара, за това, с помощта на Praktis.bg, днес ще разгледаме най-високите класове климатици Дайкин, за да разберем дали си заслужават инвестицията.

Какви екстри предлага климатик Дайкин

Екстрите са едни от най-важните неща при флагман продуктите на която и да е компания и в случая на Дайкин, те не са никак малко. Според вида, дизайна и ценовия клас, много от продуктите предоставят Wi-fi контрол, като някои имат сензори за присъствие в помещението, за намалена консумация при липса на човек.

След това вече отиваме и към по-интересните неща, като гласова активация с различни команди, разпознаване на хора и прочее. Всичко това, естествено, се случва чрез интернет свързаност, която позволява на потребителя да нагласи своя климатик и да наблюдава неговите действия, когато не си е във вкъщи.

Колко дълго време издържа

С високата цена идват и високо качествените компоненти, които водят до по-голям издръжливост, производителност и най-вече до по-ниска консумация на енергия. Ако вашата цел е да откриете правилния електроуред за вас, който не харчи, добре топли и охлажда и може да се самопочистват, то тогава Дайкин климатиците са за вас.

Не е случайно, че те са на върха на класациите откъм издръжливост и липса на фабрични проблеми, както и идват с най-дългите гаранции.

Консумира ли много енергия

Да, Дайкините са красиви, с много функции и топлят добре дори големи помещения, но ако в края на месеца сметката за ток е колкото вноска на кола, то сякаш се разваля удоволствието от всичко останало. За това, дори да имате бюджета, за вас трябва да е важно да следите консумацията на климатика.

С наличието на инверторни технологии в повечето, ако не всички, Дайкин климатици, вие ще разберете какво е да живеете в лукс без да се притеснявате в края на месеца. Дори да е пика на отоплителния период и климатика непрестанно да се размразява, вие няма да видите кой знае колко голяма консумация на електричество.

Заключение – заслужава ли си премиум качеството

Та, ако можете да си го позволите, нашият съвет е да разгледате предложенията от Дайкин на Praktis.bg и да избирате не по цена а по функции, екстри и цялостен енергиен клас. Дори може да изберете хиперинверторен климатик с приятен дизайн, които да пасне най-добре на интериорния ви дизайн – все пак става дума за първокачествен уред – ако не е красив как ще се знае иначе?