Неприятно човешко качество е, че когато не сме виждали нещо, ние си мислим, че то не съществува. В действителност не е така и щом четете тези редове, значи вече сте се запознали с наличието на щранг в дома ви, или в жилищния блок.

Не е приятно, когато стане ясно, че щрангът не е в кондиция и трябва да бъде сменен спешно. Започва се едно непрестанно оплакване от всякакви хора в блока заради недостатъчно налягане на водата или твърде бавното идване на топлата вода, както и високи сметки за нея.

За да избегнете всичко това, щрангът трябва да бъде сменен и то възможно най-скоро и възможно най-професионално. За целта, съветът ни е да се свържете с експерти в областта на водопроводните услуги, каквито са ViK-Sofia.eu и да направите заявка за първоначален оглед.

Какво ще стане, когато фирмата дойде?

Фирмата ще пристигне на вашия адрес и ще започне с предварителен първи оглед на проблема и ще иска да чуе оплакванията ви. За това ако щрангът е общ за блока, извикайте ваш съсед, който най-точно може да обясни и опише проблема.

Важно е да се договорите с фирмата за срок и цена на подмяната още на първата ви среща. Това ще помогне да се избегнат различни недоразумения.

В работата на фирми като ViK-Sofia.eu основен приоритет е доволния клиент. Точните срокове са основния начин клиентът да препоръча или използва отново.

Какво се случва след огледа?

След огледа, майсторите вече знаят ориентировъчно вашия проблем и правят обзор на ситуацията, за да съобразят какъв инструментариум ще използват. Това е важен момент, в който вие ще забележите дали хората, на които сте готови да се доверите разбират от работата си или разчитат на празни приказки.

Първата стъпка от подмяната на хоризонталния щранг, това е демонтажът на старите тръби за топла и студена вода, както и тези за циркулация. След това се взимат мерки и се изгражда новата хоризонтална инсталация, като се поставят кранове до водомерите.

Помнете, че е за ваше добро ако задавате въпроси за материалите, от които са изградени поставяните нови части. Важно е да проверите дали майсторите слагат различни по своя състав тръби както за студена, така и за топла вода.

Следващата стъпка е новата инсталация да се укрепи с метални шини и скоби, за да се гарантира качеството и стабилността на новите части. Това ще спомогне всичко да изглежда и работи ефективно.

Хубаво е майсторите да подсигурят изолацията на хоризонталните тръби в инсталацията. Това ще спомогне за устойчивостта на тръбите във времето.

Последната по ред, но не и по важност, стъпка е отпадъците да се извозят и да се изхвърлят на позволено за това сметище. Понякога материалите могат да се окажат вредни и дори токсични за природата и затова не е добра идея да се оставят до най-близките кофи до жилищния блок.

Задължително накарайте майсторите да изпитат системата преди да са напуснали обекта. Трябва да сте сигурни, че плащате за добре свършена работа.