Всеки сезон дава различни възможности да му се насладим и много скоро ще се наложи да приберем сандалите и сутрин да излизаме с връхна дреха.

За мнозина лятото е времето, в което се чувстват най-добре и това се дължи не само на топлото време.

Летните дни са дълги, а дори и вечерите може да се насладите на престоя си на открито. Така имате време не само за разходки, но и за срещи с много приятели.

Това е времето от годината, в което практикуването на всички спортове на открито е максимално улеснено.

Но за не малко хора преходът към понижаващите се температури е не само труден, но им причинява и значителен дискомфорт.

Тук ще ви дадем нашите препоръки не само как да приемете с лекота идването на есента, но и да се насладите на този сезон.

Ако ви липсва времето навън намерете алтернатива

Както вече казахме много хора започват да бягат или карат колело през лятото. Може да ви се струва, че това е невъзможно през есента.

На практика температурите падат доста плавно, така, че с подходящото облекло всичко, което сте правили през лятото може да продължи и след това.

Ако все пак смятате, че няма да се справите на открито, си намерете спортни занимания в зала.

Така, без значение от времето винаги ще може да се раздвижите и със сигурност ще намерите нови приятели.

Не случайно хората преди време са разглеждали есента и зимата като време за почивка.

Ако лятото сте били повече от активни, сега е моментът да презаредите батериите и да релаксирате. Няма как да не споменем, че именно през есента е идеалното време да възобновите посещенията в сауната.

Намерете си нови занимания у дома

Ако навън времето е лошо, защото есента може да бъде и доста дъждовна, сега е моментът да се насладите на уюта на собствения си дом.

Ако наистина сте активни хора, които обичат разнообразието, сега е моментът да полежите на дивана с някоя интересна книга или увлекателен филм.

Не забравяйте и за цялото богатство на храната през есента

Ако през лятото сте се възползвали от огромния избор на пресни плодове и зеленчуци, то с идването на есента не трябва да забравяте да се храните питателно и си набавяте различни витамини и минерали.

Най-вкусните тикви, които са узрели именно сега, могат да ви дадат не само ароматни десерти, но и питателни основни ястия.

През есента узряват и падат всички ядки, които пресни са особено полезни.

Така, че не унивайте при мисълта, че вече няма дини и ягоди, защото тепърва ще има много и различни храни, с които да поглезите сетивата си.