Северна Италия беше връхлетяна от силни бури, а торнадо беше наблюдавано на езерото Гарда тази сутрин, предават агенциите. Бреговата охрана в района не съобщи за ранени или щети, причинени от стихията.

Любителски видеа показват торнадото да се издига над езерото, а след това да се разсейва след няколко минути. Хора са наблюдавали подобен феномен и около пристанищния град Чивитавекия, северозападно от Рим.

Напоследък валежите и бурите зачестиха в Италия след гореща вълна и суша през пролетта и лятото, особено в северните области.

Проливни дъждове и бури с градушки връхлетяха снощи и езерото Комо, друга популярна ваканционна дестинация в област Ломбардия.

Противопожарната служба в района каза, че е получила 50 повиквания. В село Блевио големи количества вода, кал и отломки се свлякоха по склоновете на близките хълмове.

Буря и в спорта

Една от най-великите тенисистки в историята Серина Уилямс се сбогува със спорта след загубата си от Айла Томлянович в третия кръг на Откритото първенство на САЩ. Американката доминираше на корта повече от две десетилетия, разби редица рекорди, спечели 23 титли от Големия шлем на сингъл и най-важното - позволи на милиони деца по света да мечтаят, че могат да постигнат всичко, независимо откъде тръгват.

Задават ли се бури и в цените на храните

Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС каза, че тази кампания е различна, защото България е в много сериозни кризи.

„Те са няколко. Сигнали за това имаше още миналата есен.

Българските граждани са сериозно притеснени за работата си, за доходите си, за това дали ще могат да покрият разходите си.

Инфлацията на хранителните продукти е над 40%. Бежанската криза отново чука на вратата”.

Според нея, част от кризите в България са свързани с геополитическата обстановка, но за съжаление българското правителство е направило много, за да ги задълбочи.

„Когато ставаше въпрос за подпомагане на Украйна с въоръжение, те под килимчето продаваха, но ясно не го казаха, с което заблудиха българските граждани. За всички вече е ясно, че България е изнасяла оръжие.”, каза Захариева.