Скандален случай, свързан с Ангел Джамбазки, излезе наяве. Евродепутатът е бил хванат да шофира в нетрезво състояние, като според неофициална информация, дрегерът е отчел близо 1.5 промила алкохол в кръвта.

Случката е станала на 7 декември, събота, но едва днес излиза наяве. Като резултат от проверката, шофьорската книжка на Джамбазки е отнета.

Няма информация за това къде е „купонясвал“ българския евродепутат, знае се единствено, че полицейската проверка е извършена в Самоков.

Джамбазки се извини за постъпката си, твърди че се срамува

След като беше потърсен за коментар от bTV, Джамбазки заяви, че това е „безотговорна постъпка, от която се срамувам“.

Според думите на заместник-председателя на ВМРО, той е поискал кръвна проба, тъй като показанията на дрегера не винаги са на 100% точни.

„Кръвна проба ще покаже точно, защото могат да се правят много спекулации. Затова се прави кръвна проба, има контролна, втора, има си холограми, всичко. Не е постъпка, от която да не се срамувам. Напротив, срамувам се. Беше безотговорно от моя страна и съжалявам, за което. Малкият дявол е, че това завърши с проверка и наказание, каквото ще последва“, бяха думите на Джамбазки.

Слави Трифонов поиска оставката на Ангел Джамбазки

Не закъсняха и реакциите в обществеността, като един от първите коментари бе на Слави Трифонов.

Шоуменът и настоящ политик призова Джамбазки да подаде оставката си като евродепутат, тъй като той „трябва да дава пример за морал и отговорност, а си е позволил да кара пиян, застрашавайки живота на невинни хора“.

„Той (Джамбазки) трябва да си подаде оставката. И да ни не представлява повече като евродепутат в Европарламента“, беше призивът на Трифонов в социалната мрежа „Фейсбук“, където той има стотици хиляди последователи.

Все още няма отговор от страна на Джамбазки за поисканата му оставка.