Мечка влезе в супермаркет в Северна Калифорния. Сигнал са подали случайни хора в социалните медии.

В Интернет дори присъстват и кадри от случката. Въпреки големината на животното, посетителите не са се уплашили и за сметка на това спокойно и търпеливо изчакали животното да напусне търговския обект без да го тормозят или да го закачат.

Продавачите разказват шеговито, че миналата седмица мечката отново е направила официално посещение в магазина и пак не е наранила никого. Според тях, тя е гладна, защото тогава си е тръгнала само с пакетче чипс.

През това време в България

Жителите на Калофер се вдигат на сериозен бунт срещу безводието, което царува в тяхното населено място. Те се заканват дори да блокират с жива верига Подбалканския път от София до Бургас. Заради постоянните аварии хората са принудени да живеят редовно без вода в горещините и в разгара на опасната зараза от коронавирус.

„Вода има в ниските зони на града, но какво от това като тя е с лошо качество. Не мога да посоча за кой път правим протест по този повод и въпреки това никой не ни чува.

Въпросът не се решава вече колко време и затова настояваме за смяна на водопреносната мрежа. Наложително е да се направи и пречиствателна станция.”, обясни жителка на Калофер.

„Ако Община Карлово не реши, че сме включени в инвестиционната програма, означава, че ни няма. Имаме писмо от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в което пише, че тя няма никакво намерение за действия в града.” - посочи кметът на Калофер Румен Стоянов.

Той допълни още, че малка част от водопреносната мрежа в населеното място е подменена.

„В по-голямата част е под всякаква критика. Някои казват, че има десет аварии в момента. Не, те са по 4-5 на улица. Градът е като швейцарско сирене.”, каза още Стоянов.

В Рударци никой не изхвърля боклуци

Пернишкотo село Рударци редовно се превръща в огромно сметище, твърдят местните жители. Хората се оплакват, защото имат системен проблем с извозването на боклуците. Казват, че са готови и за активни протестни действия, защото не виждат никакво решение на създалия се проблем.

Сред битовите и строителните отпадъци се изхвърлят дори трупове на умрели животни, което допринася за ужасната смрад в селцето.

„Темата с отпадъците е много наболяла за Рударци. Тя не е от вчера, а продължава години наред. Използват ни за сметище. Спират и хвърлят всякакви отпадъци безразборно. Отделно и фирмата за почистване не си върши работата”, обясни местен жител на селото.