Прихванат шофьор, летящ с 216 км/ч в града! Шофьорът е прелетял с бясната скорост на Околовръстното шосе в град София, където новите камери на „Пътна полиция” снимат без проблем вече и през нощта.

Десетки са хората, които си мислят, че участват в „Бързи и яростни”. От институциите отчитат рязък ръст на водачи, които са заснети в последните дни.

„През месец септември на територията на София са установени цели 11,232 нарушения. Фишовете са на обща стойност малко над 1,9 милиона.

Вече са заплатени такива на стойност около 180,000 лева.”, споделя комисар Мартин Цурински, началник на отдел „Пътна полиция”.

Рекордьорите са основно на Околовръстното. Нарушители, обаче има на всички възлови кръстовища, където има удобни прави за развиването на подобни скорости.

На бул. „История славянобългарска” през деня е засечен автомобил, който се движи със 151 км/ч, на „Цариградско шосе” - друг със 145 км/ч, а на „Ботевградско шосе” – със 131 км/ч.

Още по-сериозно става положението с нарушителите през нощта. Тогава най-много са те на Околовръстното. Редовно са засичани коли, които се движат с около над 200 км/ч.

Свърталище на наркомани във Варна

Тормоз от наркозависими в град Варна. За това сигнализират притеснени хора в социалните мрежи. Родители твърдят, че хора се дрогират пред очите на децата им. В района нашият екип видя множество използвани спринцовки.

Мястото е ул. „Мануш Войвода”. От години локацията се води един изоставен общински терен се е превърнал в свърталище на наркомани.

Имотът не се стопанисва по никакъв начин. Родителите споделят, че вече са изпращали сигнали към администрацията на Варна.

"Не мога да си представя, че в 21 век това може да се случва. Смятам, че съответните институции трябва да вземат мерки, защото тези хора трябва да се лекуват в специализирани места", категорични са засегнатите от проблема.

Някои разказват, че са виждали и наркозависими да умират пред очите на децата.

От Община Варна казват, че са направили проверка. Експертна комисия е открила негоден за ползване резервоар, който ще бъде отстранен в края на другата седмица.

Конфискувани 200 кила наркотици

Специализираната прокуратура в колаборация с ГДБОП са задържали престъпна група за наркотици, съобщи главният прокурор Иван Гешев в профила си в Twitter.

Конфискувани са над 200 килограма амфетамини.

"Отлична работа на Специализираната прокуратура и ГДБОП при задържането на престъпна група, тровеща с наркотици българските деца. В хода на действията са иззети над 200 килограма амфетамини", написа в поста си Гешев.