Длъжни сме, заради нашите избиратели, да предложим вариант за управление. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание днес.

„Честита победа! Като гледам изказванията на нашите опоненти, всички искат да омаловажат безспорния успех, който всички вие постигнахте.

За съжаление, колегите от „Патриотичния фронт“ се разединиха, иначе сега щяха със сигурност да са в парламента. Ние с чест и гордост можем да кажем, че сме си изпълнили всички ангажименти и обещания, които сме поемали през тази година.“, каза още Бойко Борисов.

Ще има ли нови избори

„Виждам огромна безотговорност от другите политически партии. След като похарчихме 150-160 милиона, изпитват неудовлетворено желание за нови избори.

С удоволствие ще се явим и на такива. Но да допуснем какъв е ефектът от това - освен парите и времето, които ще се загубят, Европа работи по планове за възстановяване след пандемията, която не е отшумяла.", добави премиерът.

„Тези, които са анти-ГЕРБ, имат прекрасна възможност да направят 200 гласа. Ако не го направят, това означават, че искат да хвърлят държавата в хаос.

Това, мили опоненти, ще се върне в обратен знак на изборите.”, категоричен бе премиерът.

„Ние, като политически субекти, дадохме възможно най-добър резултат - пета поредна парламентарна победа и 14-та общо. Заради тези, които са много гласовити, не можем да се зарадваме, че сме ги победили с 10%.", посочи Борисов.

И Борисов допълни още:

"Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. Ние носихме отговорност до изборите.

Оттук нататък колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме отговорност. Най-колегиално го моля да започне да си прави състава на правителството.

Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове. Ако толкова им е нужно, имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата, аз си я обичам".

Кога ще имаме сигурни и окончателни резултати от гласуването

„В четвъртък трябва да обявим окончателните резултати” – това заяви говорителят на ЦИК Таня Цанева на брифинг.

„ЦИК вече е приела всички протоколи от чужбина. На страницата са публикувани и потвърдените резултати.

Имаше някои секции, в които трябваше да бъдат върнати протоколите за поправка и удостоверяване на някои от числата. Това малко позабави създаването на файла.

Може да гледате на тези резултати като окончателни за гласуването в чужбина”, посочи Димитър Димитров от Комисията.