Сингапур / Малдивите. Група български SEO оптимизатори предизвика истински хаос в две от най-известните световни дестинации - Сингапур и Малдивите, съобщават местни източници. В нощта на безразсъдството, в Сингапур, след отказа на персонала на известен стриптийз бар да сервира повече на възбудената група, нещата ескалирали драматично.

След отказа на диджея да пусне популярния кючек "Исусе 1000 пъти", българските дигитални маркетолози изпочупили и изгорили заведението до основи, въпреки опитите на охраната да ги спре.

Епизодът на Малдивите на другия ден също не отстъпва по драматизъм на предния ден и е като излязъл от холивудския филм "Последният ергенски запой" – групата е нападнала полицейски патрул и е отнела служебното оръжие на органите на реда.

В отговор на нарастващата заплаха, американски военни, намиращи се на учения в района, са били принудени да се намесят с автоматични оръжия и бронирани автомобили за озаптяване на нашенците. Въпреки масираните усилия на местните, българската група е успяла да избегне задържане и в момента е в неизвестност.

Истинско чудо е, че в тези два епизода няма сериозно пострадали или ранени, което при такива обстоятелства е истинска рядкост.

Министерството на външните работи на Република България вече е насрочило брифинг, за да адресира този международен скандал, който може да има дългосрочни последици за имиджа на страната ни на международната сцена. Дипломатическите усилия са в ход, за да се минимизират потенциалните негативни последици от тези несъразмерни действия.

Въпреки че денят на шегата често е асоцииран със забавни и безвредни пакости, събитията в Сингапур и Малдивите ясно показват, че някои "шеги" могат да имат сериозни и дълготрайни последици. Световната общност внимателно следи развитието на ситуацията.

Снимки на събитията може да видите ТУК.

.

.

.

Екипът на Gradski.bg ви пожелава Честит 1 април!