Протест на магистрала „Марица”. Сутринта жители на Свиленград и представители на бизнеса излязоха на пътя, за да изразят недоволството си от продължаващия вече 8 месеца ремонт на едното платно, заради което движението е ограничено, а това пречи и на бизнеса.

Хората недоволстват от това, че ремонтът продължава прекалено дълго. Става въпрос за участъка от 94 до 101 километър. Неговият ремонт започна през есента на 2020 г. На няколко пъти обаче работата по него е спирана.

„Чакахме 7 месеца да приключат тези ремонти. Безкрайни надежди няма.

Тук сме да разберем докога ще се прави ремонт на тази отсечка. Реално са работени 37 работни дни, през това време всички, които пътуват или заобикалят, или нарушават правилата и влизат в насрещната отсечка. Имаше и няколко инцидента.”, заяви протестираща.

Протестиращите се оплакват, че бизнесът им е спрял заради ремонта и търпят огромни загуби. Те се заканиха да блокират магистралата всяка сряда, докато ремонтът приключи.

„Има сериозно забавяне на този участък. Навлизаме във времето на трафик и гастърбайтери.

От АПИ ни казаха, че неколкократно е спирана работата поради липса на финансиране”, обясни областният управител Минко Ангелов.

Екип на NOVA се свърза с представител на Агенция „Пътна инфраструктура”, който заяви, че официалният срок за приключване на обекта е през ноември 2021 г.

„Ремонтните дейности бяха преустановени поради това, че навлязохме в зимен сезон. В последствие през март бяха възстановени, като се акцентира върху мостовите съоръжения.

Ръководството на АПИ реши, че трябва да бъдат преустановени строителните дейности. Аз не мога да коментирам какви са били мотивите, за да бъде отложено започването на строителството.

Към днешна дата имаме писмо от Управителния съвет, според което от 2 юни трябва да бъдат продължени всички ремонтно-строителни дейности.”, обясни директорът на Областно пътно управление - Хасково Радостин Ламбрев.

Кола пропадна в яма в Търново след ремонт

Кола пропадна в яма на улицата и не успя да помръдне. Случаят е от Велико Търново, в лицето на старата столица - Стария град.

Кадри от инцидента ни бяха качени в социалните мрежи. След ВиК-ремонт, отворил се кратер погълна автомобила.

Ремонтът на автомобила, оказва се, ще е за сметка на потърпевшия. Напрежението сред гражданите там ескалира. Случаят е от преди два дни, а в сряда дупката вече е запълнена.

„Течът беше от преди седмица. Неколкократно със съседи подавахме сигнали да бъде отстранен, но едва когато колата ни пропадна, бяха взети някакви мерки. Инфраструктурният проблем е от години и се задълбочава. Не се взимат никакви адекватни мерки.”, разказа собственичката на пропадналия автомобил Соня Петрова.