В тържествена церемония в Центъра за специализация и професионална подготовка при Академията на МВР в Пазарджик, 82 стажанти положиха клетва за спазване на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР.

На церемонията присъстваха заместник-директорът на ГДГП старши комисар Бисер Костадинов, помощник-ректорът на Академията на МВР г-н Илия Хрисимов, директорът на ДУССД-МВР г-н Стилиян Кротнев, директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Ивайло Тишев, ръководни служители от структурите на „Гранична полиция“ в страната, както и представители на Министерството на отбраната.

От страна на завършващите на плаца присъстваха членове на семейства, близки и приятели на завършващите стажанти.

С положената клетва завършва професионалната подготовка на стажантите от Главна дирекция „Гранична полиция“, която продължава 11 месеца. По време на обучението си те са получили подготовка по следните дисциплини - правна, тактическа, стрелкова, криминалистическа и психологическа подготовка, полицейска лична защита, оказване на долекарска помощ, право и визови режими на страните членки на ЕС, както и чуждоезиково обучение.

В приключването на курса, проведен в Пазарджик всички курсисти придобиват статут на пълноправни полицаи и могат да изпълняват различни задачи в структурите на „Гранична полиция“. Това важи за всички гранични пунктове – сухоземни, морски, речни и тези които се намират на територията на българските летища.

Комисар Стоян Зайков, директор на ЦСПП-Пазарджик награди стажантите за постигнатите високи резултати. Беше извършен и празничен водосвет от свещеници от Пазарджишката духовна околия.

Полицията пази лозята край град Септември

Екипи на полицейското управление в града и жандармеристи от ЗЖУ-Пловдив са на линия денонощно, за да пазят лозовите масиви. И тази година, както и през изминалите са взети всички нужни мерки, за да се опази селскостопанската продукция в областта.

Екипите ще патрулират в лозовите масиви съвместно, тъй като всеки момент ще започне гроздоберът. Селата, които влизат в охраняваните зони са Септември, Белово, Ветрен, селата Бошуля, Виноградец, Карабунар, Аканджиево, Мененкьово.

На местата на които се изкупува готовата продукция ще има засилени проверки и хората са призовани са носят в себе си документ за самоличност, както и нужната документация за всички товари.