Понякога липсата на почивка ни идва в повече. Изглеждаме и се чувстваме изтощени. Не сме продуктивни и респективно не успяваме в това, което вършим.

Забързаният и натоварен начин на живот може да доведе до сериозни заболявания и да навреди значително на тялото и на съзнанието. Ето няколко прости и лесни начина да отдъхнете и отново да влезете във форма само за 2 дни.

1. Връзка с природата

Лечебната сила на природата е изключително силна. Тя може да излекува тялото и ума ви незабавно и така като цяло да подобри качеството ви на живот.

Това не означава да прекарате два дена в най-близкия парк или гора, а просто да прекарвате по няколко часа сутрин и вечер на свеж въздух, заслушани в звуците на природата. Оставете телефона си у дома. Не се обаждайте на никого. Просто се наслаждавайте на малките неща в природата.

2. Ставайте преди изгрев слънце

Ако потокът на информация и задачи ви идва в повече, знаете колко е трудно да мислите трезво и да вземате правилните решения. Дори да спите достатъчно, понякога пак може да се чувствате уморени.

Проблемът е, че си лягате и ставате по неподходящо време. Лягайте си рано и ставайте преди изгрев слънце. Така не само, че ще се почувствате по-енергични, а и ще можете да свършите повече неща през деня.

3. Отидете на масаж

Въпреки че е най-добре да посетите професионален масажист, когато нямате достатъчно пари всеки, дори детето ви, може да ви направи масаж. Масажът има множество здравословни ползи и така можете да се заредите с енергия не само ментално, но и телесно само за няколко минути.

С редовни масажи можете да намалите стреса, да облекчите мигрена и главоболие, болки в гърба, напрегнати и стегнати мускули и да подобрите съня си.

4. Бягайте рано сутрин

Това помага да повишите нивата си на енергия, подобрява настроението и ви помага да се отървете от негативните мисли. Не се преуморявайте, обаче. 10-минутен джогинг с умерено темпо са напълно достатъчни, за да създадат положителен ефект, а и така можете да свалите и някой килограм.

Ако здравето ви не ви позволява да бягате, ходенето също е добър вариант. Една разходка в парка не звучи като физическо упражнение и при все това тя ви носи много ползи.

5. Прекарайте 2 дни без никакъв интернет

В един свят, управляван от медиите, е трудно да си представим дори и един час без интернет. Мнозина от нас са обсебени от социалните медии и мрежи – проверяваме Facebook и Twitter преди да си легнем и след като станем.

Освен това по цял ден сме в интернет и не осъзнаваме, че губим ценно време и съсипваме собственото си здраве. За да можете да релаксирате и да се възстановите физически и ментално, опитвайте се да загърбите интернета поне два дни в седмицата.

Сутрешна йога, кратък джогинг и четене на книга са много по-добър вариант от социалните мрежи и сайтове.

Ако все още не сте започнали да мислите по-здравословно за себе си, никога не е късно да го направите.