На 11 май беше дадено началото на 7-то издание на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград.

Той беше открит с постановката „Приятно ми е, Ива“ пред бурните аплодисменти на жителите и гостите на Благоевград.

Фестивалът ще продължи до 20 май, а дотогава ще бъдат представени цели 22 театрални постановки.

По време на откриването присъства и заместник-кметът по икономика и финанси на Община Благоевград Иво Николов, който приветства благоевградската публика от името на кмета д-р Атанас Камбитов.

„Различното тази година е, че фестивалът се обръща към театралната памет и разчитане на следите на изтеклото време. Всички знаете колко важно е това припомняне на форма, място, дълбочина и смисъл, още повече че Драматичен театър „Никола Вапцаров“ отбелязва своя 100-годишен юбилей през настоящата 2019-та година.

Искам да пожелая на директора на театъра Маргарита Мачева, на трупата, на целия състав да бъдат смели и безкомпромисни в усилията си за издигане на духовния ръст на града и региона.

Община Благоевград, в лицето на д-р Атанас Камбитов и занапред ще оценява и подкрепя мисията, на която сте се посветили“, заяви Иво Николов пред препълнената Голяма зала на благоевградския драматичен театър „Никола Вапцаров“.

Откриващият моноспектакъл на актрисата Ива Тодорова, „Приятно ми е, Ива“ искрено разсмя, развълнува и зарадва зрителите, създавайки една непринудена близост, споделена радост и искрени усмивки. Авторският спектакъл събра бурни аплодисменти от публиката.

Гостите на фестивала бяха посрещнати и от изключителните изпълнения на Биг Бенд-Благоевград на входа на театър „Никола Вапцаров“.

Дебют по време на „Тара-ра-бумбия“ предстои да направи и постановката „Настане вечер“ по идея на Никола Мутафов и Явор Борисов, по сценарий и режисура на Весела Василева.

Зрителите вече се насладиха на изключително популярната постановка по романа на Оскар Уайлд „Портретът на Дориан Грей“. Друга изключително обичана постановка, която ще бъде представена на Камерна сцена е „Дневник на скръбта“ по Ролан Барт.

Почитателите на театралното изкуство могат да се сдобият с билети на касата на театъра.