Сватбите изискват достатъчно планиране и работа, а, когато успеете да се справите съз задачите си и всичко завърши благополучно, стресът няма повече да го има. Както меденият месец, така и подготовката за него трябва да бъдат лесни и отпускащи. Ето 10 съвета, които можете да имате предвид.

1. Помислете за списък за вашия меден месец

Списъците за медения месец са скорошна мода сред младоженците. Когато правите подобен списък, вие позволявате на гостите да допринесат с нещо, за да осъществите мечтания меден месец. Ако сте съгласни с подобен вид договореност, то може да си спестите голяма сума пари.

2. Компромис

Меденият месец е и за двамата младоженци. Дестинацията и маршрутът трябва да бъдат приемливи и за двама ви.

Може да сте си избрала невероятно място, което винаги сте си мечтали да посетите, но знаете, че партньорът ви има други планове. Затова изберете друга дестинация, която и двамата не сте посещавали никога.

3. Организирайте повече време за почивка, отколкото за път

След забързаното и напрегнато организиране на сватбата, последното нещо, от което се нуждаете, е още активност. Далеч по-добра идея е да се отпуснете и да правите това, което желаете.

Стойте далече от тълпата и екскурзиите. Меденият ви месец трябва да е романтична почивка, а не просто пътуване.

4. Опитайте да не планирате много

Може и да ви се струва, че е добре да планирате всяка част от пътуването, но спонтанността също е важна. Ако планирате стриктно всичко в медения месец, ще бъде трудно да екпериментирате и да откривате нови неща.

5. Помислете за добро място, където да оставите пръстена си

Точно след сватбата ви все още няма да сте свикнали да носите сватбената халка. Имайки предвид всички места, които трябва да посетите и всички неща, които ще направите, може дори да не забележите, ако тя падне. Винаги е добра идея да имате сигурно място, на което да го оставите.

6. Кажете им, че сте на меден месец

Независимо дали трябва да се обадите на хотела или на авиокоманията, важно е хората да знаят, че правите резервация за вашия меден месец. Много агенции предлагат допълнителни upgrades и други отстъпки. Но бъдете нащрек – могат да ви предложат ненужно скъпи продукти и услуги.

7. Не забравяйте за застраховката за път

Сигурно си мислите да пропуснете да си направите пътна застраховка и да спестите пари. Тези застраховки, обаче, предпазват вашите пари и билети. Ако дори се наложи да откажете пътуването, застраховката отново е добра идея, защото ще можете да върнете парите си.

8. Ползвайте услугите на консиерж

Когато купувате застраховка, се убедете че са включени услугите на консиерж. Това ще ви помогне с всички видове резервации за ресторанти и развлечения. Ако не можете да си го позволите, ще трябва сами да потърсите най-добрите места.

9. Не планирайте да напуснете сватбата веднага щом свърши

Обикновено е добра идея да си оставите малко време за почивка и възстановяване от стреса от сватбата преди да заминете за медения месец. Ако не го направите, рискувате да прекарате първия ден изтощени в леглото.

10. Уверете се, че сте регистрирани с правилните имена

Много двойки се озовават в странна ситуация – паспортът на младоженката е с моминското ѝ име, а билетите и резервациите са с новата ѝ фамилия. Тъй като обикновено отнема седмици, за да се извади нова лична карта, използвайте бащиното име за медения месец.