Нещото, което правим всеки ден, е да носим дрехи. Те създават първото впечатление у хората, които ни срещат за пръв път. Дрехите изразяват характера и темперамента ни, нашия вкус, усещане за естетика, за красиво.

Те могат да ви направят да изглеждате секси, или пък съвсем незабележима, те могат както да привлекат, така и да отблъснат отсрещния човек. Така че нормално е всеки от нас да има няколко хитрости при обличане. Ето няколко трика при носенето на дамски дрехи, които ще ви накарат да се запитате как не съм се сетила по-рано.

1. Мушнете дънките в ботушите си

Понякога може да се окаже проблем да носите ботуши с дънки. Не само че се обличат трудно, но и понякога имате усещането за нагънат плат около крака, което е най-малкото неудобно.

Ако имате такъв проблем, ето как можете лесно и бързо да го решите - просто поставете крачолите вътре в ботуша. През зимата или в дъждовно време даже е по-хигиенично - няма опасност да изцапате крачолите си с кал, или да ги намокрите.

2. Подберете подходящо колие за деколтето

Никога не съм се замисляла основно за това, но да съчетаете колието с деколтето понякога върши работа. Изборът на колие трябва да е съобразен с външния ви вид, като най-важният фактор, с който трябва да се съобразите, е деколтето на ризата или роклята ви.

Значение има и дължината на шията, а също и ръста. На дребните жени не подхождат огромни аксесоари. Обратното правило също е в сила.

3. Махнете петната от дезодорант

Това се случва постоянно. Но има начин да облечете дреха, след като току-що сте си сложили дезодорант – много, много внимателно. За съжаление, ако черното съставлява 80% от гардероба ви, петната от дезодорант по дрехите са почти винаги неизбежни.

Бебешките кърпички са полезни в много случаи, ето защо е хубаво да държите пакет наблизо, за да премахнете следите от дезодорант.

4. Изчистете жълтите петна от изпотяване

Неприятни жълти петна под мишниците на белите ви ризи – не сте единствени! Пригответе бутилка с разреден с вода лимонов сок и напръскайте всички места по дрехите, които са изложени на изпотяване преди да ги изперете. Това върши чудеса.

5. Съживете старите си кожени ботуши

Белите петна по вашите обувки са причинени от солта. Това е проблем през зимата, когато повечето пътища, улици и тротоари са посипани със сол против заледяване. С няколко прости съставки, които най-вероятно имате в дома си, можете да ги направите да изглеждат като нови.

6. Премахнете петната от червено вино

Наистина звучи като неоправдана загуба, но когато излезете на по чаша вино (не особено умно от ваша страна, носейки бяла риза) и на третата то плисне върху вас, трябва бързо да неутрализирате петното.

Просто сипете малко бяло вино върху мястото, за да не проникне червеното вино дълбоко в тъканта. Другият вариант е избелване с препарат, но то не се отразява еднакво добре на всички тъкани.