Хората на средна възраст между 30 и 40г. трудно могат да разберат влиянието, което поп певицата Риана има върху младите. Когато родителите научат за любовта на децата си към Риана, те започват да се тревожат дали тя е най-подходящият идол за тях.

Ето няколко причини, поради които тя може да бъде наистина модел за подражание.

1. Всеки е равен

В интервю Риана споделя това, как тя гледа на своята известност и слава. Тя казва следното: „Искам моите почитатели да знаят моите недостатъци.

Страхувам се да бъда поставяна на пиедестал. Искам да съм истинска и чиста за моите фенове.” Това е много добра гледна точка – една звезда с нищо не е по-различна от своите фенове.

2. Никога не забравяй откъде идваш

Дори и международна звезда, която обикаля месеци по турнета и записи, Риана се връща у дома си – в Барбадос, за да прекара време със семейството си и старите си приятели и просто да се почувства у дома.

И ето един урок: независимо колко забързан е животът, винаги човек трябва да се връща при корените си.

3. Обичай семейството си

Години наред Риана наема великолепно имение в Барбадос за своето семейство, което включва няколко вили за живеене и огромен плувен басейн. През 2013 тя го откупува за сумата от 21 милиона долара.

4. Животът си е само твой

Когато Риана бе нападната от Крис Браун, медиите по света постоянно се чудеха дали тя ще заеме крайна феминистка позиция и ще скъса с него. Но тя предпочете да го направи по свой собствен начин.

Тя възобнови връзката си с него и след това го изостави. Независимо какви са били мотивите за решението ѝ, тя показа на света, че ще го направи така, както тя иска.

5. Изживей живота си пълноценно

Риана е успешна международна знаменитост от над 10 години. Тя има множество номинации за най-добър певец и над 100 концерта на 5 континента всяка година.

И при все това е винаги в новините с готиния си начин на живот: мода, нощен живот и филантропия. Това е пример как можеш да работиш здраво и при все това да излизаш и да се забавляваш.

6. Трябва да мислиш за другите

Риана дарява много за благотворителни каузи. Тя дари 100 000 долара за жертвите на урагана Санди, дала е над 2 000 000 долара за болницата „Кралица Елизабет” в Барбадос и още 100 000 долара за пострадалите от тайфуна във Филипините през 2013 г.

7. Може и да си богат, но да не парадираш с това

Риана е световноизвестна модна икона. При все това, през 2014 в интервю за списание „Воуг” тя споделя, че възнамерява да ограничи гардероба и бижутата си.

8. Трябва да имаш безпогрешен вкус

От червената ѝ коса до любовта ѝ към мъжкото облекло, Риана е странна модна икона, откакто е в епицентъра на модния и музикален живот.

9. Важно е да уважаваш културата на другите

Риана черпи вдъхновение от всяка култура, с която влиза в досег. Тя споделя, че я вдъхновяват както архитектурата, така и графитите и чуждите езици.

10. Трябва да правиш това, което обичаш

Риана вярва, че не е работила и един ден през живота си. Нейният девиз е прост: „Ако намериш нещо, което да обичаш и се отдадеш на 100% на него, никога няма да го усещаш като работа.”