Жените по природа приличат много на котките. Ако имате достатъчно опит, най-вероятно вече сте получили няколко драскотини, както и сте оставили белези тук и там.

„Раните” от битките може да са причина да вярвате, че жените са зли и подли. Каква е обаче причината една жена да бъде възприемана като заплаха. Ето десет прости неща, които превръщат една жена в „страшилище”.

1. Красотата

Дали си признавате или не, постоянно преценявате приятелите си и вашата преценка малко или много е основана на възприятието ви за красотата. Днешните идеали на обществото поставят доста жени пред дилема за това как трябва да изглеждат.

Колкото по-красива сте, толкова повече останалите жени ще ви възприемат като заплаха. Вие сте заплаха за нейния мъж, когото можете да изкушите. Накратко, красива ли сте, ще имате проблеми с другите жени. Затова можете да не подчертавате женствеността си в женска компания.

2. Интелект

Бъдете умна, желана и уверена, но не и всезнайко. Изключително интелигентните хора са заплаха, особено за другите жени, които може да не са на същото ниво. Задълбочените диалози вървят до момента, до който не започнете да отдалечавате събеседниците си.

3. Професионална етика

Може да сте идеалната майка, съпруга, готвачка, която може да направи от нищо нещо или тиранин на работното си място, непогрешим перфекционист – това няма да накара вашите колежки или дружки да преглътнат завистта си. Споделяйте, но не се хвалете. Никой не обича самохвалковците.

4. Подли жени

Трябва да приемете истината – някои жени просто са подли без основателна причина. Те винаги ще намерят нещо, което не ви е наред.

Ако имате приятелка, която постоянно клюкари (или вие самата сте подобна личност), знайте, че и другите клюкарстват за вас. Подлите жени обикновено са заплаха и нямат много приятелки.

5. Увереност

Харесвайте себе си и това, каква сте, но избягвайте да бъдете арогантна или прекалено самоуверена. Жените обичат да излизат с жени, които са като тях. Колкото по-самоуверена сте, толкова повече другите ще ви приемат като заплаха.

6. Облеклото

Когато приятелките ви са по чехли и шорти и вие се появите в тясна пола и високи токчета, просто ще ги накарате да се изядат от яд. Важно е да се обличате според повода и с дрехи за вашето телосложение, но не „затъмнявайте” приятелките си нарочно. Това е сигурна рецепта за бедствие.

7. Теглото

Това е тежка тема за всяка жена. Ако сте по-слаба от тях, не се учудвайте, че ви изолират.

И тъй като не е уместно по-едрите жени да ви отбягват просто защото сте слаба, те ще го правят защото ви виждат като заплаха и може да отнеме време да предразположите подобна пълна жена.

Това, разбира се, не означава, че трябва да се втурнете да ги догонвате.

8. Силна личност

Ако сте жена със силно изразена личност, това автоматично ви прави заплаха за другите жени. Ако имате мнение и искате всички да го чуят, това може да отблъсне другите жени. Това може да е не само заплашително, но дори и дразнещо.

9. Конкуренция

Жените, които се конкурират със своите приятелки накрая най-често остават без приятелки. Съревнование на тенис корта е в рамките на нормалното, но знайте кога и къде да спрете.

10. Пари

Ако сте богата, а приятелките ви – не, то най-вероятно за тях сте „богаташкото момиче”. Те най-вероятно мислят, че не знаете какво е да живееш по разпределен бюджет и да трябва да ядеш макарони със сирене за вечеря, вместо филетирано алангле. Същото важи и за това къде живеете и какви дрехи носите.

Ако една жена се чувства застрашена от друга, то това най-вероятно е поради лична несигурност.