Двамата мъже, задържани за убийствата в Негован, са направили пълни самопризнания. Първоначално задържаните на възраст 39 и 44 години се опитали взаимно да се натопят за това кой физически е умъртвил възрастната двойка.

По време на разпитите става ясно, че Пламен Шляпашки е натиснал спусъка на незаконно притежаваното оръжие. Изстрелите били произведени в главите на жертвите и те загинали мигновено.

Според информацията, изнесена на сайта на NOVA, жертвите са Йордан Атанасов, на 75 години, бивш треньор по борба и неговата съпруга Мариана, на 70 години. За Атанасов се знае, че дълги години е работил в чужбина и семейството разполагало със значителни средства.

Възрастната двойка е убита на 14 юли

Разследващите установили, че убийството е извършено на 14 юли в апартамент намиращ се на бул. „Витоша“ в столичния квартал „Иван Вазов“.

След като двойката била убита, телата били разчленени в банята на жилището, поставени в бидони и откарани край Негован.

След като изхвърлили телата във водоема и се върнали в апартамента, който почистили старателно с белина и други препарати. Оръжието двамата оставили в тайник, намиращ се до Техническия университет в София.

Задигнати са бижута, открити в дома на единия задържан

Убийствата са извършени с цел грабеж, като се очаквало жертвите да държат в апартамента си пари и други ценности.

На място двамата убийци намерили само бижута, които в последствие били открити в дома на единия от арестуваните.

И двамата са криминално проявени, като единия дори е лежал в затвора. При разпитите станало ясно, че престъплението е планирано повече от година. Убийците са извършвали ремонтни дейности в друг апартамент на семейството.

Повод за атаката станало изказване на убития мъж, след като продали друго жилище в квартал „Гоце Делчев“, че лихвите на банките са много ниски.

Така убийците заключили, че парите е малко вероятно да са в банка и може би се съхраняват в дома.

Очаква се всеки момент прокуратурата да повдигне обвинения на задържаните, които бяха арестувани в софийското село Джурово.