Инцидент в столичния квартал „Красно село”. Домашно куче пострада, след като го удря ток от стълб за улично осветление. Причината – необезопасени проводници, по които е преминавало електричество.

Нелепият инцидент се е случил при вечерната разходка на животното, което вече е в крепко здраве. След като се е уверила, че е добре, стопанката на Франки е огледала мястото.

Там Ани Стоева открива стълб в изключително занемарено състояние.

Семейството на Франки звъни на тел. 112, откъдето ги уверяват, че ще се погрижат. Ани заснема и състоянието на стълба.

Подаден е сигнал и до „Улично осветление” ООД, които твърдят, че ще се погрижат. Ден по-късно обаче стълбът е поправен, но частично. След сигнал и до Общината, електрическият стълб и кутията към него са поправени.

Измами за „слагане“ на дограма

В началото на седмицата ви срещнахме с хора, които са били завлечени с големи суми от собственик на фирма за дограми. Оказа се, че Павлин Горчев взимал размери и капаро, след което изчезвал.

Срещу мъжа са подадени десетки жалби и са заведени дела, но и до днес той продължава да мами хората.

„Цялата история започна през 2018 г. Сключихме договор за дограма за 3000 лв.

Тя трябваше да бъде поставена в срок от 2 седмици. Това, обаче не се случи.

Апартаментът ми остана без дограма, защото бяхме махнали старата. Трябваше да се справим с дъжда, беше ужасно.

Осъдих измамника още на първата година, но не ми възстанови парите. От стрес се разболях от рак.

В момента Павлин е направил нова фирма и работи под друго име.", разказа Емил Стефанов пред медиите.

 

„Софийска вода“ прекъсва водоснабдяването

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от в.з. „Малинова долина“ на 5 февруари. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството за днешния ден.

Във връзка със строително-монтажни работи на ул. „Арх. Никола Лазаров“ във в.з. Малинова долина се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 18.00 ч. в домовете на клиентите, които са на „Софийска вода”, живеещи в района между: ул. „Проф. Тодор Горанов“, ул. „Проф. Юрдан Данчов“, ул. „Околовръстен път“, ул. „Бистришко шосе“, ул. „Арх. Никола Лазаров“ и ул. „Арх. Георги Фингов“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Арх. Антон Торньов“, ъгъла с ул. „Арх. Алекси Начев“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.