„Естествено, че за оставката ми не може да става и дума. В камбоджанската революция имаше червени камери, които разстрелваха всеки, който не е съгласен с тях политически.

Тези, които виждате по площадите са български вариант на червените кхмери. Това е нещо като възроден 9-ти септември.

Хвърлят яйца, защото нямат калашници. Ако имаха, щяха да трепят. Те са еманация на човешката омраза”. Това заяви пред медиите Валери Симеонов.

Ще подаде ли Караянчева оставка

Той коментира и исканата оставка на председателя на Народното събрание - Цвета Караянчева, както и нашумялото изказване в Лом относно протестиращите и метрото.

„Тя е изключително сериозен политик и човек. Също и изключително обаятелна жена.

Съчетание на тези качества се среща рядко в политиката, особено при стойностните политици. Това е партийно събрание.

Метрото не е на Борисов. То е мое, ваше и на всички граждани, то е построено с нашите пари.

С тези думи искам да изразя подкрепата си към нея.”, каза Симеонов.

"И в момента съм убеден, че е имало връзки на високо ниво между ГЕРБ и ДПС, но те са скъсани вече.", каза още той и обясни, че те са били прекратени още от началото на протестите.

Според лидера на НФСБ президентът Радев е "вечно сърдитото дете, което тропа с крака." Той коментира и исканията за експертен кабинет:

"Мисля, че това е несъстоятелна идея – за 6 месеца откъде ще намериш експерти, които да са навлезли толкова добре, че да продължим без сътресения?”, обясни Симеонов.

Какъв ще бъде изходът от изборите

Той заяви и че за следващите избори машинно гласуване няма да може да има - заради пандемията, която е забавила всякакви срокове и поръчки за машини. Той съзря и много по-сериозни манипулации при това гласуване, защото имало повече възможности - например кой пише софтуера.

Лидерът на НФСБ обяви, че е писал сигнал до здравния министър, защото депутатите от БСП не носят маски в парламента.

"Ако те не се грижат за тяхното здраве, защо не се грижат за нашето - откъде-накъде ще дойде някакъв наглец мен да ме заразява.", завърши лидерът на НФСБ.

Ще има ли протести от страна на инструкторите

Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" е предложила промени отнасящи се до практиките в шофьорските курсове. Идеята е да се повиши качеството на обучението и така да се намалят инцидентите и жертвите по пътищата.

От бранша, обаче, заплашват с протести. Според тях идеите ще родят корупционни практики и много от автошколите няма да могат да отговорят на изискванията.

„Благодаря на „Автомобилна администрация”, че със своето бездействие и своите негативни действия успя да обедини бранша. Всички излизаме в 11 часа на пресконференция, на която ще искаме среща с министър-председателя”.

Това заяви пред медиите председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.