Прокуратурата на Ню Йорк е уведомила "Тръмп организейшън", че разследването срещу компанията, управлявана от Доналд Тръмп, вече е криминално, а не чисто гражданско, предават международните информационни агенции.

Окръжният прокурор на Манхатън, демократът Сайръс Ванс, от над две години разследва бизнес делата на Тръмп от преди да стане президент. "Тръмп организейшън" засега не е открита за коментар.

Офисът на Ванс посочва в документи, подадени пред съда, че разследва "евентуално обширно и продължително криминално поведение" на "Тръмп организейшън", включително данъчни и застрахователни измами и фалшификация на бизнес отчети.

Разследването на Ванс започна, след като бившият адвокат и "момче за всичко" на Тръмп Майкъл Коен плати преди изборите през 2016 г. на две жени да си мълчат за предполагаеми сексуални срещи с Тръмп.

Разследването се ускори, откакто Тръмп загуби битката за втори мандат в Белия дом от демократа Джо Байдън. Прокурорът на Ню Йорк Летиша Джеймс води отделно криминално разследване дали компанията на Тръмп е обявявала невярна стойност на недвижими имоти, за да си осигури заеми и получи икономически данъчни ползи.

Джо Байдън издъни „Форд“

Джо Байдън подкара електрически пикап. Президентът на Съединените щати направи непланирана визита на завода, който ще произвежда новите коли на Ford.

По принцип, на президентите на САЩ не им е позволено да шофират. Но това се отнася за обществената пътна мрежа, а Байдън е карал на полигон.

Президентът дори направи малък гаф, като каза на репортерите, че пикапът ускорява от нула до 100 за 4.4 секунди.

Тази информация трябваше да е тайна до официалното представяне на модела, което е днес.

Путин игра хокей след втора доза от ваксината

Владимир Путин се върна на хокейната пързалка. Президентът на Русия игра в мач от аматьорската лига за първи път от началото на пандемията.

Путин се ваксинира преди около месец. Той каза, че е тествал антителата, създадени от ваксината срещу коронавирус, и резулатите били отлични.

Президентът носеше номер 11 и вкара няколко гола. Лигата, която организира мача, беше създадена преди 10 години и в нея участват бивши хокеисти, политици, актьори и други знаменитости.

Заедно с Путин на леда в Сочи този път бяха министъра на отбраната на Русия, управителя на Московска област и няколко бивши хокейни звезди.

Кога Путин получи втора доза от ваксината

"Искам да ви информирам, че сега, точно преди да вляза в тази зала, аз получих втора доза от ваксината и съм сигурен, че всичко ще е наред.", каза Путин, когато влизаше за видеоконферентна среща с географска организация. Той призова руснаците да последват неговия пример.