Критична ситуация в Перник – двама строители, турски граждани, протестираха на покрива на 6-етажна сграда в понеделник. В продължение на часове те се бяха качили на перваз на върха на блока, който строят.

До недоволството се стигна заради неизплатени средства за свършената работа, твърдят строителите. Те са наети от кърджалийска фирма-посредник, която ги изпозлва по няколко обекта в България.

Какви са били условията на труд на хората

По техните думи обаче, откакто са започнали работа не са получавали парично възнаграждение.

“Изплащано им е нещо под формата на храна”, каза пред нова кметът на Перник Станислав Владимиров, който е остава на мястото на протеста на работниците през целия ден. 

Владимиров остава с работниците през целия ден.

“Те ми разказаха за всички неволи, които са претърпели в нашата страна, за униженията, които са търпели от въпросния господин”,  разказа Владимиров.

Вчера работниците поискаха собственикът на кърджалийската фирма да им се извини публично. Той е задържан от полицията. Образувано е досъдебно производство. 

Очаква се цялата дължима сума да бъде изплатена. Въпрос на установяване е каква е тя, поясни още кметът на Перник.

Полицай с амфетамин в кръвта катастрофира в София

Полицай от 8 РУ е бил арестуван, след като предизвикал катастрофа в столичния квартал „Дружба”. Служителят на МВР е самокатастрофирал. Пристигналият на място екип на полицията му направил тест за наркотици, който се оказал положителен. Служителят е отказал тест за алкохол.

Случаят е от 9 октомври вечерта. След като е повикан да работи извънредно заради протестите, полицаят тръгва с лекия си автомобил сам. На завой в квартала обаче удря кола и бяга от местопроизшествието. След това отива пред районното, където леко удря още две коли. 

На мястото на катастрофата отива негов приятел, който заявява, че е карал колата. Шофьорът на единия ударен автомобил обаче твърди, че не този човек е блъснал автомобила му. 

Два часа по-късно на мястото се връща самият полицай и признава вината си. Отказва тест за алкохол, но се съгласява за наркотици и дава положителна проба. Тестът е отчел наличие на амфетамин. 

Потърпевшият шофьор обаче подозира, че случаят ще се потули.

“В протокола ми пише, че ПТП-то е станало в 9 часа. Няма как да е станало тогава, защото аз още бях на работа, пътувам от работа с този автомобил. Аз трябва да съм бил вътре в колата като е станало, ако е станало в 9 часа. А аз не съм бил. Това е станало след 9 и половина като съм се прибрал. Но никой не казва точния час. От там излизам с убеждение, че искат да го прикрият”, разказа Динев.

Мъжът твърди, че заради всички скандални случаи в последно време, вече няма доверие в органите на реда.